Blood and Honour, Combat 18 i els assassinats del Bòsfor

Per Arnau Martí.
Barcelona.
 

Blood and Honour és una organització fundada fa més de 26 anys d’ideologia racista, antisemita i violenta. Il·legalitzada fa 13 anys, actualment es presumeix que compta amb uns 200 afiliats i un cos paramilitar conegut com Combat 18 (el 18 representa el lloc en l’alfabet que tenen les inicials d’Adolf Hitler) que a l’hora se li atribueix l’autoria, entre el 2000 i el 2007, de dues bombes al barri immigrant Colonia-Mülheiïm, 14 atracaments a bancs i l’assassinat de 9 persones de diferent nacionalitat (turques i gregues, fet que provocà que la premsa alemanya nombrés aquest successos tràgics com els assassinats del Bòsfor o, segons la premsa sensacionalista, del Kebab).

Entre els membres d’aquesta organització neonazi es trobava BeateZschäpe, una dona de 38 anys que amb l’ajuda de UweMundlos i UweBörhnhardt (ambdós es van suïcidar en la seva rulot després d’atracar un banc sabent que la policía els trepitjava els talons) es presumeix autora dels crims abans esmentats i que, per tant, es troba avui en dia en judici.

Un judici que ha estat aplaçat fins el pròxim dia 14 degut a la sol·licitud de la defensa de recusar el jutge en la primera vista oral per existència d’indicis de parcialitat en les mesures de seguretat imposades (els advocats de BeateZschäpe van ser registrats abans d’entrar al jutjat, però no els fiscals o els policies) així com per creença infundada d’aquests de que els lletrats participen en les activitats prohibides dels terroristes d’ultradreta.

A pesar de l’inici del judici la situació actual d’aquest cas es qualificada ja per molts de derrota. I es que els serveis secrets de Brandenburg van reclutar a un informant ex membre de la banda neonazi per a que els transmetés  informació i els avises de qualsevol activitat perillosa. Uns avisos que després, però, no es van tenir en compte, deixant via lliura a BeateZschäpe i els altres dos membres per a comprar armes i assassinar, posant així en dubte la professionalitat i manera de fer d’aquestes agències de seguretat alemanes.

Aquest informant no és l’únic contacte que la policia alemanya tenia i té amb ex-membres de l’organització ultradretana. Fa més d’una setmana, la revista setmanal Der Spiegel publicava un informe en el que un ex-líder de BloodandHonour relatava amb tota mena detalls la seva vida en l’organització a canvi d’ajuda per sortir d’allà. Drogues, infidelitat, música skin i aprofitament del subsidi públic per a parats crònics eren el dia a dia dels membres d’una organització que defensa “l’honor i la lleialtat”.

La societat alemanya està expectant. L’estupor inicial deguda a per l’existència de la banda s’ha convertit, avui en dia, en por i indignació doncs els tres presumptes autors van viure 13 anys en la clandestinitat, matant estrangers amb la mateixa pistola i molts d’ells disparant diversos cops a la cara i realitzant un vídeo que es va publicar quan els dos homes es van suïcidar. La policía no v ser capaç de trobarlos durant el el període en que van cometre els delictes i molts familiars de víctimes ja han denunciat que van ser tractats com sospitosos per part de les autoritats quan van protestar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *