Un any de gestió i importants canvis al Govern Balear

Per Ester Medina.
Palma.
 

José Ramón Bauzá destitueix a la meitat dels consellers que va nombrar al principi de la legislatura per donar un nou impuls a la seva política de Govern. El president de l’Executiu entén que, amb la remodelació del Govern, reforçarà la gestió econòmica i l’assistència social. Per altre part afirma que la nostra Comunitat Autònoma és l’única que ha aconseguit crear ocupació i augmentar les inversions i les exportacions.

Però quins són els canvis?

En primer lloc, el president de l’Executiu amplia el Govern amb noves conselleries. La Visepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d’Ocupació es divideix amb la Conselleria d’Economia i Competitivitat, i la Conselleria d’Hisenda i Pressuposts; al capdavant d’aquestes es troba José Vicente Marí i Joaquín García, respectivament. Per altre banda, la Conselleria de Salut, Familia i Benestar Social es distribueix en la Conselleria de Salut (sense modificacions en la titularitat del conseller Martí Sansaloni) i la Conselleria de Família i Serveis Socials, aquesta darrera gestionada per Sandra Fernández.

En segon lloc, Bauzá substitueix els titulars d’Economia, Josep Ignasi Aguiló; d’Educació, Rafel Bosch; i d’Administracions Públiques, Simó Gornés. Davant aquests canvis s’incorporen a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitat Joana Maria Camps, i Núria Riera serà la nova responsable d’Administracions Públiques.

En tercer lloc, Núria Riera assumirà les funcions de portaveu del Govern i Antonio Gómez, conseller de Presidència, substituirà a Josep Ignasi Aguiló en el càrrec de vicepresident de Govern. Segons Bauzá, Gómez és la persona idònia per a coordinar les actuacions del Govern, gràcies a la seva absoluta lleialtat, la seva màxima fidelitat i el compromís al cent per cent amb l’acció del Govern.

Els canvis de titularitat i estructura en l’àrea econòmica tenen com a propòsit donar esperança a la població i assegurar que l’economia balear “vagi per el bon camí”. El president José Ramón Bauzá declara que la remodelació del Govern dona un gir a la política i centra l’abstinació a la Economia i la Competitivitat, després del gran esforç realitzat per el seu equip a l’assumir el deute heredat de l’anterior Govern, ordenar els comptes públics, reduir el dèficit y retallar una administració sobredimensionada.

Per a l’oposició, els canvis en el Govern Balear són males notícies. Fins ara, un dels principals objectius de Bauzá ha estat reduir el nombre d’aturats, però amb la seva política la taxa d’ocupació no ha aumentat el darrer any. Tot i això, el president de l’Executiu està convençut que el seu Govern està fent el possible per dur a terme una reactivació econòmica.

El portaveu del PSIB, Vicenç Thomàs, qualifica la remodelació del Govern per part del president de “Tsunami polític”. Aquest canvi suposa un gir cap a la dreta més extrema en temes tan importants com són, l’educació, la sanitat i el serveis socials.

Per acabar, José Ramón Bauzá ha reorganitzat alguns dels departaments que conformen el Govern balear i ha modificat la seva plantilla. La seva actuació després d’un any de gestió no pareix esser la més adequada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *