L’ICAB acull la V edició del Seminari d’Art i Dret

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.
 

Barcelona acollirà el proper divendres 17 de maig la V edició del Seminari d’Art i Dret. Aquest acte, que se celebra cada any des del 2009 en una de les tres ciutats que compten amb un museu Picasso,  l’organitza de forma conjunta el Col·legi d’Advocats de Barcelona, Màlaga i París.

El degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona,  Pedro L. Yúfera,  juntament amb la diputada de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Màlaga, Jimena del Valle, i l’exdiputada de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de París, Emmanuelle Hoffman, inauguraran, a les 9 h, el congrés, que tindrà lloc a la seu d’aquesta corporació..

L’objectiu d’aquest acte és analitzar els principals aspectes jurídics vinculats amb el món de l’art. A través de cinc taules de treball s’abordarà, d’una banda, la protecció del patrimoni cultural: marc jurídic internacional (es destacarà el funcionament jurídic dels instruments de protecció i de restitució d’obres d’art robades o exportades il·lícitament a través de la Convenció de la UNESCO de 1970 i el Conveni UNIDROIT de 1995); la protecció del patrimoni cultural: la protecció penal;  la venda dels béns culturals a través de les galeries d’art; l’acreditació de la propietat de les obres d’art; i el blanqueig de capitals. En aquesta darrera taula rodona es procedirà a centrar la Llei de Prevenció de blanqueig de capitals en l’àmbit de l’art: definició, àmbit d’aplicació, objecte, subjectes obligats, obligacions, prohibicions i règim sancionador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *