Les 10 Start-Up Jurídiques online del moment a Espanya

Per Alexander Salvador i Daniel Mendo.
Barcelona.
 

En aquests últims dies hem estat parlant sobre el nou onatge que sacseja al sector jurídic, realitzat entrevistes a experts sobre el tema com Jordi Estalella, i entrevistem a un dels pioners en això de la “Advocacia Virtual” com Miquel Fortuny, fundador de Legal IN. No obstant això, encara hi ha molts professionals del sector que qüestionen si aquest canvi de rumb que està prenent l’advocacia és cosa de gurús i visionaris o és ja un fet contrastat. Sent així, la raó d’aquest article és exposar quines són les 10 Start-Up Jurídiques online del moment a Espanya, aquelles que estan liderant una revolució virtual en el sector jurídic, per il·lustrar el canvi que està sofrint l’advocacia actualment.

1. Legal IN

Legal In és en paraules del seu fundador, Miquel Fortuny, un bufet d’advocats en internet i no en cap cas el website d’una firma legal o un punt de trobada entre advocats i clients. Legal IN té com a seu tota la xarxa. La gran innovació d’aquesta Start-Up radica en el control del client respecte al treball que s’està efectuant. El client té accés al seu expedient i pot consultar en qualsevol moment l’estat d’est. La gran por de tot client és el control del treball i del pagament via internet, per això Legal IN ha habilitat el pagament del treball per fases, atenent a l’estat de l’encàrrec. El seu principal avantatge és el control del treball i del pagament com la supervisió de l’estat de l’expedient mitjançant internet des de qualsevol part del món.

2. LawYEAH

LawYeah posa en contacte al client amb l’advocat més apropiat per al seu cas, podent filtrar als professionals per disponibilitat, proximitat o preu, entre uns altres. Una vegada trobat al teu advocat ideal, LawYEAH posa a la disposició del client diversos canals per poder estar en contacte permanent amb l’advocat triat; Vídeo conferència, telèfon i xat. Una vegada triat i contactat l’advocat, a través de la plataforma que posa a disposició la Start-UP jurídica, comença la negociació. En finalitzar la fase de negociació, l’advocat presentarà una proposta detallada on s’inclouran totes les tasques que hauran de realitzar-se i el preu de cadascuna d’elles. Una vegada acceptada la proposta pel client, l’advocat començarà a treballar en el cas. Cada vegada que l’advocat finalitzi una tasca amb preu, serà requerida la confirmació del client i el conseqüent pagament per aquesta, podent el client supervisar el pagament i el treball realitzat. LawYEAH garanteix que els clients pagaran per les tasques realitzades, vetllant als advocats enfront del incompliment de pagament dels clients i als clients enfront de falta de diligència per part dels professionals.

3. Procurea

Pot ser que Procurea sigui la start-up més innovadora i diferent de les aquí citades. Procurea és una plataforma jove i que pretén revolucionar el món de la procuradoria. Va néixer fa uns escassos 4 mesos i el seu objectiu principal és posar en contacte als clients amb una extensa xarxa de procuradors de tot l’Estat en un termini màxim de 48 hores. Aquesta plataforma t’ofereix un servei ràpid, transparent i a un preu tancat, una de les majors dificultats quan es tracta de contractar a Procuradors dels Tribunals. Els clients de Procurea són tant particulars com bufets d’advocats que busquen  abaratir costos, agilitat i transparència. Actuen en tots els partits judicials d’Espanya.

4.ClickLaw

ClickLaw és una start-up que compta amb una àmplia xarxa d’advocats recomanats per altres usuaris de la mateixa plataforma i amb una àmplia trajectòria al món del dret. Posseeixen una xarxa d’advocats en totes les especialitats en la qual es necessiti un advocat. El funcionament consisteix a informar mitjançant la seva pàgina web del problema legal que es té, triant entre els advocats que s’ofereixen al que l’usuari consideri que més es adequat a les seves necessitats. Una vegada solucionat el problema jurídic, els usuaris valoren el tracte rebut per facilitar a altres usuaris l’elecció de l’advocat ideal.

5. Simpleÿ

Simpleÿ, fundat per Emma Elson i Marta Solé, és una assessoria jurídica online que resol qualsevol dubte o consulta legal totalment gratis, evitant així acudir a un advocat per qualsevol assumpte senzill. En cas de tractar-se d’un cas de característiques més complexes, Simpleÿ t’ofereix els seus propis advocats per analitzar i resoldre els teus problemes legals. Una de les grans innovacions d’aquest projecte és el seu servei d’aclariment de documents, a través del qual s’explica en significat de qualsevol document legal als no entesos en Dret.

6. Promolex

Promolex ofereix als seus clients solucionis legals a preu tancat, contractant amb un sol clic a través d’internet. Promolex ofereix solució a qualsevol tipus de problema legal, simplificant la gestió dels seus advocats especialitzats, oferint un servei molt més ràpid i amb uns costos molt més reduïts, representant en el seu conjunt un preu molt més competitiu que l’ofert per qualsevol despatx tradicional. D’altra banda, també estableix un preu tancat a qualsevol tipus d’assumpte, sent així, el client ja no deurà esperar si el seu advocat li inclou finalment increments en la factura no prevists al pressupost inicial.

7. UNABOGADO.ES

Unabogado.es és ni més ni menys que un comparador de preus d’advocats. Unabogado.es et permet triar l’especialitat en la qual s’enquadra el cas i localitzar per províncies a l’advocat adequat dins de l’ampli directori d’advocats amb el qual explica Unabogado.es. Una vegada localitzat els possibles professionals a contractar, Unabogado.es els classifica segons el preu que demanen per a la realització de l’encàrrec i segons les valoracions fetes per anteriors clients. Una vegada trobat a l’advocat ideal, el client contacta amb ell totalment gratis.

8. IABOGADO

iAbogado és un despatx d’advocats i al mateix temps una plataforma digital de serveis d’advocacia de referència a Espanya. A la seva pàgina web es poden trobar des d’útils consells i recomanacions pràctiques en la seva guia legal, tant consultes jurídiques a un preu tancat i molt competitiu i fins i tot contractar en directe serveis d’advocacia a preu prefixat, tot això en espanyol o en anglès.

9. Contratar Abogados

Contratar Abogados permet al client poder triar entre multitud de professionals i barrejar diferents pressupostos adaptats específicament al seu cas. A Contratar Abogados, el client publica el seu cas en la base de dades del portal jurídic, i en uns pocs dies començarà a rebre pressupostos dels millors advocats especialitzats en aquest camp, els quals disposa el directori del portal. Una vegada avaluats els diferents pressupostos, el client podrà triar l’advocat més adequat per a la defensa dels seus interessos. Sempre des de la pantalla del seu ordinador i sense exigir-se-li pago algun per demanar pressupostos.

10. Consultasderecho.com

Consultasderecho.com ofereix serveis de resolució de dubtes i orientació en matèria jurídica en relació a temes legals, redacció o comprensió d’escrits, contractes o recursos. També ofereix serveis de recerca de sentències judicials o resolucions d’òrgans administratius i finalment comercialitza casos pràctics i exàmens tipus test per a estudiants de Dret o opositors. Consultasderecho.com presenta un target ben definit, ciutadans no llecs i estudiants de Dret o opositors. Una aposta totalment diferent a la seguida per altres de les Start-Up’s que estan liderant ara mateix aquesta revolució del Jurídic.

Font: www.venturebeat.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *