L’ICAB s’oposa a les retallades del Torn d’Ofici

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.
 

La Comissió del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut (TOAD) del Col·legi d’Advocats de Barcelona, encapçalada pels diputats responsables, Carmen Valenzuela i Jorge de Tienda, han lliurat aquest matí al registre de la Delegació del Govern i al registre del Departament de Justícia les més de 1.200 firmes recollides  contra la rebaixa dels mòduls de pagament d’aquest servei.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona ha dut a terme aquesta acció per tal de fer arribar tant a la Generalitat com al Ministeri de Justícia el malestar que comporta aquesta nova rebaixa en els mòduls de pagament, quantificada  en un 3%”, ha explicat De Tienda.                                                                                             

Valenzuela ha rebutjat que “l’ICAB i els advocats hagin de suportar el cost del torn d’ofici, un servei  que es presta tots els dies de l’any per garantir el dret a la tutela judicial efectiva i per això davant la insostenibilitat de la situació exigeix  que qualsevol modificació legislativa que es vulgui portar a terme compti amb la previsió econòmica per valorar i assegurar el seu impacte en el sistema d’ofici”.

Tant De Tienda com Valenzuela han mostrat la seva preocupació per la nova llei de justícia gratuïta. Consideren que comportarà una centralització del funcionament del Torn d’Ofici, atès que s’envaeixen les competències autonòmiques,  i que es priva als Col·legis d’Advocats a adaptar el seu funcionament a les necessitats reals del sistema. També lamenten que s’hagi realitzat sense haver dialogat amb els Col·legis d’Advocats.

La defensa del model del Torn d’Ofici ha estat un dels pilars del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Per aquest motiu, davant l’anunci fet per la Generalitat de Catalunya d’una nova rebaixa sobre els mòduls de pagament del Torn d’Ofici, que ja havien estat rebaixats entre els anys 2011 i 2012 d’entre un 5% i fins a un 17% anual en alguns, l’ICAB va presentar el manifest “Ni un pas enrere…els Advocats del Torn d’Ofici de l’ICAB diem prou”, el passat 24 d’abril al pati de columnes del Col·legi . També durant l’acte es va iniciar una campanya de recollida de signatures per oposar-s’hi, i que ha permès recollir-ne més de 1.200 en 24 dies.

Per aquest motiu, aquesta corporació, a través del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC), ha interposat recurs contra aquesta última retallada.  El CICAC ja havia interposat dos recursos, que actualment estan en procés judicial, davant la presentació per part de l’Administració de Justícia de retallades en els mòduls de pagament als Advocats del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *