Llorenç Huguet és proclamat nou rector de la Universitat de les Illes Balears

Per Joaquín Tintoré.
Palma.

 

El passat dijous dia 23 varen tenir lloc les eleccions a rector de la UIB, els dos candidats eren el catedràtic en Economia Aplicada Antoni Riera i el catedràtic en Ciència de la Computació i la Intel·ligència Artificial Llorenç Huguet (qui ja havia ocupat el càrrec durant vuit anys, des de 1995 fins 2003), finalment aquest darrer es va alçar amb la victòria final per un marge ben ajustat.

Aquest marge ha estat de tan sols un 5% dels vots ponderats ja que Llorenç Huguet ha guanyat amb el 52,58% dels vots ponderats mentre que l’altre candidat Antoni Riera ha obtingut un 47,32% dels vots.

Cal recordar que la ponderació dels vots va en funció dels distints sectors (així ho disposa l’article 2 de la normativa vigent de la UIB) que tenen accés a les eleccions. Aquests sectors es distribueixen de la següent forma;

Sector a) 51 per cent per als professors doctors amb vinculació permanent a la Universitat.

Sector b) 12 per cent per a la resta de personal docent i investigador.

Sector c) 25 per cent per als estudiants.

Sector d) 12 per cent per al personal d’administració i serveis.

Per a més informació relativa a la normativa vigent a la Universitat de les Illes Balears accediu al següent enllaç:

http://www.uib.cat/es/lauib/Eleccions/2013_rector/Normativa.cid290691

La participació va arribar quasi al 24% de tots els possibles votants reals (xifrats en un màxim de 16.189). El professor Huguet va superar al seu rival Riera en els sectors a) i b) mentre que Riera va gaudir d’un major suport dels sectors c) i d).

A les seves primeres declaracions ja com a nou rector de la UIB ha mostrat la plena confiança  i agraïment al seu equip i ha establert les noves línies de ruta a seguir a partir d’ara.

Les intencions del nou rector són les de defensar el català com a compromís personal i específicament reclamar el deute que té la comunitat envers la UIB (aproximadament 23 milions d’euros) per tal de millorar la qualitat docent i sobre tot preparar de la millor manera possible als estudiants de cara al món laboral.

 

Font: www.mallorcadiario.com

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *