La violència de gènere arriba a l’esport espanyol

Per Álvaro Comajuan
Barcelona

Un dels pitjors problemes als què s’enfronta la societat espanyola i també les autoritats és la violència de gènere, que ha estat el centre d’atenció de les polítiques del Govern en els últims anys.

Però malgrat els esforços continuem veient casos, com els que han transcendit als medis, on dues dones morien en un curt espai de temps a mans dels seus marits o ex-marits. La Delegada del Govern per la Violència de Gènere ha assegurat que aquesta lacra “requereix tot el nostre esforç i la nostra atenció”, així com la necessitat de recordar que moltes dones surten d’aquesta espiral de violència, i que l’objectiu de les autoritats és trencar el silenci de les víctimes, doncs el 80% de les víctimes mortals no havia interposat una denúncia prèvia contra el seu assassí.

Les retallades també han afectat a aquests programes, com han denunciat el Partit Socialista i l’associació Jutges per la Democràcia, la qual assegura que les denúncies s’han reduït un 10% i que això és causa d’una disminució dels serveis de suport a les dones i menors víctimes.

A més, aquest fenomen ha arribat a l’esport professional, i mentre fa unes setmanes era el pilot de Moto GP Héctor Barberà l’acusat i condemnat per colpejar la seva parella, ara és Rubén Castro sobre el qual s’ha centrat la sospita d’aquests fets. Fa un parell de dies,  al finalitzar l’entrenament de l’equip, la Policia apareixia a les instal·lacions del Betis i s’emportava detingut a Rubén Castro, el seu davanter estrella.

El futbolista Rubén Castro (Font: EFE)

Després de passar a disposició del jutge, ha estat imputat per maltractament, lesions i agressió sexual, i ha decretat una ordre d’allunyament de 300 metres sobre la seva ex-parella, així com la prohibició de comunicar-se amb ella. El futbolista ha negat totes les acusacions, encara que l’informe de les lesions constata hematomes i inflamacions en el cos de la noia.

De moment la plantilla de l’equip i l’entrenador confien en la seva innocència, però aquest cas constata l’existència d’un problema estructural en aquest país, amb actuacions que afecten a tots els estrats de la societat i que ha de ser tractat amb una contundència total per part del Govern i de totes les autoritats de l’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *