Demanen entre 11 i 14 anys de presó a Rafael Blasco

Per Álvaro Comajuan
Barcelona

Després de mesos d’instrucció, les parts personades al cas de les ajudes a la cooperació ja han presentat les seves peticions de pena per l’encara diputat popular a les Corts Valencianes Rafael Blasco. L’ex-conseller està acusat de desviar fons públics destinats al desenvolupament del Tercer Món, uns 8 milions d’euros que van acabar servint per comprar pisos a València.

La majoria de les parts imputen a Blasco delictes de malversació de fons públics, prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental, i es sol·liciten per ell 11 anys de presó i 31 d’inhabilitació, per part de l’Advocacia de la Generalitat, i 14 anys de presó i 33 d’inhabilitació per part de la Fiscalia Anticorrupció.

No només Blasco ha sortit d’aquest tràmit amb una petició de penes tan greus, sinó que també es sol·licita presó i inhabilitació per Alexandre Català (ex subsecretari de la Conselleria de Solidaritat), per Josep Maria Felip (ex director general de Cooperació), Tina Sanjuan (ex secretaria general administrativa), Marc Llinares (ex cap d’àrea de Cooperació), Xavier Llopis (ex cap de gabinet de Blasco), Augusto César Tauroni (responsable de la xarxa corrupta), Marcial López (president de Cyes, la fundació que va rebre les subvencions que finalment no van a arribar a Nicaragua, el seu destí) i Josefa Cervera, la seva parella.

La majoria dels noms abans esmentats formaven part de la Conselleria de Cooperació, encapçalada en el seu moment per Rafael Blasco, però també es troba implicat al cas Tauroni, el cervell de la trama corrupta i que va proferir unes amenaces en una conversació gravada pel jutge cap a la diputada de la Coalició Compromís, Mireia Mollà, que va denunciar a l’octubre del 2010 aquest escàndol i que forma part d’un partit que juntament amb el PSPV (també acusació popular) i EUPV s’ha encarregat d’investigar i destapar casos de corrupció com aquest. En la conversa, César Tauroni va suggerir al seu advocat, fins i tot, violar-la.

Les penes demanades per part de l’Advocacia de la Generalitat per tots aquests acusats van dels 5 als 11 anys de presó, amb altres tants d’indemnització; penes una mica inferiors que les demanades per la Fiscalia Anticorrupció i pel PSPV-PSOE, que ha demanat concretament 15 anys de presó pel que fou conseller de la Generalitat i que probablement, per la personació d’aquesta al cas, deixi de ser fins i tot parlamentari popular molt aviat.

Rafael Blasco. Font: El Mundo

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *