La Generalitat i ICAB impulsen l’economia social i cooperativa

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

El Secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), Perdo L. Yúfera Sales, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar, fomentar i promoure conjuntament la creació i el coneixement de cooperatives i empreses d’economia social. Amb l’acord es busca que aquestes fórmules de negoci siguin molt més populars entre el col·lectiu de lletrats barcelonins, amb els objectius tant d’incrementar el nombre d’empreses d’aquest sector que les adoptin com de promoure els mecanismes de resolució extrajudicial de conflictes en l’àmbit de l’economia cooperativa.

Ramon Bonastre
Ramon Bonastre (Font: www.elperiodico.com)

Compromís d’ambdues parts

Concretament i en virtut d’aquest conveni de col·laboració, la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals, a través de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona es comprometen, entre d’altres coses, a:

Promoure iniciatives per al foment de les empreses cooperatives i d’economia social dirigides específicament en l’àmbit d’interès del Col·legi i dels seus col·legiats.

Participar en aquells projectes del Col·legi vinculats a empreses d’economia  social i cooperativa.

Promoure o difondre la cooperativa i la societat laboral com a fórmules empresarials i d’autoocupació que permeten que les persones treballadores puguin continuar l’activitat econòmica d’empreses en crisi o amb l’empresari en procés de jubilació.

Divulgar experiències de cooperatives i empreses d’economia social pioneres i innovadores, incidint especialment en les iniciatives d’interès per al Col·legi i els seus associats.

L’economia social a Catalunya

L’economia social està formada per cooperatives, societats laborals, Centres Especials de Treball, empreses d’inserció, mutualitats de previsió social i  associacions i fundacions que realitzen activitat econòmica. En conjunt representen més de 27.000 empreses i entitats que representen gairebé 130.000 llocs de treball —el 4,62% de l’ocupació catalana— i generen una activitat econòmica superior als 10.000 milions d’euros —el 4,86% del Producte Interior Brut. Pel que fa a les cooperatives en concret, Catalunya compta actualment amb unes 4.100, de les quals prop de 190 es van crear entre l’any passat i abril d’enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *