Fernández Bozal i Rodríguez Sol, guardonats amb els premis procura

Il·lustre Col·legi dels Procuradors dels Tribunals de Barcelona.
Barcelona.

Recentment ha tingut lloc el lliurament dels Premis Procura, en el marc de l’acte de celebració de la festivitat de Sant Iu, patró dels procuradors. Els guardonats d’aquesta primera edició han estat Martín Rodríguez Sol, Premi Procura – Trajectòria Professional, i Pilar Fernández Bozal, Premi Procura – Anual. Els guardonats han rebut el premi de mans del degà del Col.legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López, en un acte en què ha assistit el conseller de Justícia, Germà Gordó, i nombroses personalitats de l’àmbit jurídic. Els Premis Procura neixen amb la voluntat de distingir anualment a aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i que han ajudat a potenciar la figura del procurador.

La Junta de Govern de l’ICPB, en tant que jurat dels premis, considera que Rodríguez Sol (Palma de Mallorca, 1958) mereix el guardó pel seu “extraordinari currículum al servei de la justícia”, que inclou els seus càrrecs com a Fiscal en Cap de Barcelona i Fiscal Superior de Catalunya. Durant la seva trajectòria, l’advocat mallorquí ha presidit l’Asociación de fiscales entre 2000 i 2004 i ha mostrat “un exquisit tracte” en relació a la professió del procurador. Rodríguez Sol va ser també Fiscal Provincial de Lleida i ha participat en casos cèlebres com el Frau a la Seguretat Social”, on 97 dels 100 acusats van ser condemnats. Així mateix, el Jurat vol destacar també “la seva gran dignitat”, en el moment en què es va produir la seva renúncia al capdavant de la Fiscalia General de Catalunya.

Pel que fa a Fernández Bozal (Barcelona, 1963), s’ha volgut premiar la seva tasca com a consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya des del 29 de desembre de 2010 fins al 27 de desembre de 2012. Durant aquesta legislatura, Fernández Bozal i el seu equip van fer “un importantíssim pas endavant” en l’aplicació de noves tecnologies al servei de la justícia, entre les quals es troba la presentació telemàtica de demandes. Aquesta renovació forma part d’un Pla de Modernització de la Justícia, que, segons el paper del jurat, farà que Catalunya “sigui capdavantera dins l’Estat per tenir una justícia més àgil i eficaç”. Per últim, la Junta de Govern de l’ICPB valora la implicació de Fernández Bozal en “la introducció del català a la Justícia” i agraeix “la seva mediació” i la seva ajuda “directa i sincera” en l’organització del sopar de commemoració del 500 aniversari del Col.legi, que se celebrà al Palau de Justícia el 30 de novembre de 2012.

Els guanyadors dels Premis Procura 2013 han estat triats a partir dels candidats suggerits pels membres de l’ICPB. Concretament, al Premi Procura – Trajectòria Professional poden optar-hi anualment les persones físiques que han dedicat gran part de la seva vida a l’exercici de les diferents professions jurídiques conegudes dins de l’àmbit de la Unió Europea i que han destacat tant pels seus reconeguts mèrits tècnics, professionals o acadèmics, com per la seva qualitat humana.

Pel que fa al Premi Procura – Anual, hi opten tant les persones físiques com jurídiques que en el decurs de l’imminent any anterior a la concessió del premi han destacat per la decisió i desenvolupament d’una acció i/o projecte que suposi una millora en el servei públic de la Justícia i, tanmateix, en la projecció i relació del procurador amb els tribunals, els diferents operadors jurídics i la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *