L’ICAB ajuda als pacients oncològics i els ofereix assessorament jurídic

Col·legi d’Advocats de Barcelona
Barcelona.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) han renovat aquest matí l’acord arran del qual els advocats d’aquesta corporació continuaran oferint assessorament jurídic als pacients de malalties oncològiques.

El degà dels advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera, i la directora general de l’Institut Català d’Oncologia, Candela Calle han presidit l’acte públic de presentació d’aquest servei pro bono i han explicat les seves claus principals de funcionament.

Yúfera ha destacat que “ l’advocacia  és molt conscient de la funció de responsabilitat social corporativa que conté la professió d’advocat ”. Yúfera també ha volgut agrair i destacar la tasca que de forma totalment voluntària presten els advocats que realitzen aquest servei amb els pacients de l’ICO i ha fet una crida perquè més advocats, especialment dels àmbits de laborals, civil i família s’hi sumin.

Per la seva part, la doctora Calle, ha recordat que el càncer és una malaltia que afecta tots els àmbits de la vida d’una persona: l’entorn familiar, social, laboral… “Per a un institut de referència com l’ICO, que fa un abordatge integral de la malaltia, és molt important poder oferir ajuda també en aquests aspectes”.

Després de pràcticament un any d’actuació, les consultes relacionades amb l’àmbit laboral (pensions, principalment) han estat les més sol·licitades, seguides per les qüestions de civil i família (herències, testaments, últimes voluntats, etc.)

Precisament, Carles Soliva és un dels col·legiats de l’ICAB que presta aquest servei des de la seva posada en funcionament, el juliol de 2012, i que avui ha estat present també a l’acte de renovació del conveni. Soliva considera que “és molt gratificant poder oferir ajuda, en aquest cas, assessorament, a les persones que per circumstàncies de salut, estant passant per moments difícils”

Objectius
L’objectiu de l’ICO i de l’ICAB  amb la renovació d’aquest acord és pal·liar els problemes que es poden derivar arran de la situació especialment sensible i delicada que els beneficiaris d’aquest servei pateixen.

El servei compren tot l’assessorament i gestions que calguin fins l’inici, si s’escau, d’un procediment judicial en matèries de dret civil i/o laboral que poden esdevenir com a conseqüència de la malaltia (successions, baixes laborals, permisos i excedències…)

 Funcionament del servei ‘pro bono’ ofert per l’ICO-ICAB
És l’ICO qui, atenent a les necessitats i particularitats dels pacients o els seus familiars directes i sempre que siguin susceptibles de ser beneficiaris del reconeixement a justícia gratuïta, remetrà la sol·licitud de consulta a l’ICAB per tal que es designi l’advocat pro-bono que correspongui.
En els casos que sigui necessari interposar o intervenir en un procediment judicial, les sol·licituds s’hauran de tramitar d’acord amb la Llei 1/1996 d’assistència jurídica gratuïta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *