La Catalunya jurídica protegirà als desnonats en risc d’exclusió social

Consell de l’Advocacia Catalana
Barcelona.
 

El TSJC, el Departament de Justícia, les quatre Diputacions catalanes, el Consell de l’Advocacia Catalana, el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya han signat avui, al Palau de Justícia de Barcelona, un protocol d’actuació per ajudar a persones en situació de vulnerabilitat social davant la pèrdua de l’habitatge per un procés de desnonament o d’execució hipotecària. La iniciativa pretén estendre a tot Catalunya l’acord signat fa pocs mesos a Barcelona amb aquest mateix objectiu.

Imatge de l'acte de signatura celebrat aquest matí al Palau de Justícia de Barcelona. Font: CICAC

L’acord preveu que els 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya, representats al Consell de l’Advocacia Catalana, promoguin entre els seus lletrats la conveniència de fer constar en l’expedient de les persones que estiguin a punt de ser desnonades, les circumstàncies de risc social que hagin pogut constatar. D’aquesta manera, s’activaran els mecanismes pertinents per tal que aquestes persones siguin ateses pels serveis socials, que decidiran quina és l’actuació més adequada en cada cas.

Si perdre l’habitatge ja és dur per a qualsevol persona, per a una persona vulnerable encara ho és més’, adverteix el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, per a qui ‘defensar les persones socialment vulnerables és una de les màximes prioritats de l’Advocacia’.

Persones discapacitades, amb malalties cròniques, amb grau de dependència, víctimes de violència masclista, gent gran o menors, són algunes de les que es podran beneficiar de l’acord signat avui .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *