Oriol Rusca pren possessió com a degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.
 

Oriol Rusca Nadal ha estat proclamat com a nou degà d’aquesta corporació, en un acte celebrat avui a les 19.30h, a la Sala d’Actes del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

L’acte s’ha iniciat amb un parlament de Pedro L. Yúfera, qui ha fet balanç de la seva gestió al front de l’ICAB en el període juliol 2009-juliol 2013. Yúfera ha tingut paraules d’agraïment per a tots els companys de Junta de Govern amb qui ha format equip i  per a totes les persones i institucions amb qui el Col•legi ha treballat per tal de tenir més presència dins la societat civil catalana. També ha augurat els millors desitjos per al nou degà, Oriol Rusca, i l’equip que l’acompanyarà en els propers 4 anys.

Yúfera ha nomenat a cadascun dels diputats escollits en les eleccions, celebrades el passat 27 de juny, perquè prenguessin possessió del seu càrrec. Rusca encapçala la nova junta de govern, que estarà formada per la vicedecana Rosa M. Barberà Ramos, el secretari Rafael Espino Rierola  i els diputats Carme Adell Artiga, Blanca de Olivar Oliver; Josep Capdevila Francàs, Mercè Claramunt Bielsa; Lara Foncillas Miralbes; Cristina Gómez Nebrera, Julia Herrero Alcorta; Cristina Martínez Vicente; Vidal Masramon Carmona, Esther Palmés i Bosch; Eva Pous Raventós; Josep Llàcer Morell; Jorge Navarro Massip; Jesús Maria Sanchez García; Gemma Solanas Romero; Jani Trias Arraut i Carmen Valenzuela Hidalgo.

Les primeres paraules d’Oriol Rusca han estat per agrair la tasca realitzada per Pedro L. Yúfera i pels companys que juntament amb ell deixen la Junta de Govern, així com per als advocats que han confiat en el seu projecte i en la seva candidatura.

Rusca ha manifestat com a objectiu primordial del seu mandat “la voluntat de servei vers l’advocacia”.  Per això, ha dit que “les portes del Col·legi d’Advocats de Barcelona estan obertes per a tots; vull que els advocats sentin que l’ICAB és realment la casa de tots els advocats i advocades”.  Ha afegit “també treballarem per defensar  la figura i la tasca social que realitzen els advocats del Torn d’Ofici. Aquests advocats garanteixen el dret de defensa de les persones amb més necessitats  i ofereixen un servei especialitzat i de qualitat, per això es mereixen una justa retribució i el pagament puntual de les actuacions que realitzen”.

El nou degà considera que s’ha de defensar el dret a decidir individual de les persones sense connotacions polítiques de cap tipus, però també el dret d’accedir a la justícia. En aquest sentit, ha declarat que “continuarem lluitant fins a la derogació de la llei de taxes judicials”.

Rusca també ha defensat la necessitat de mantenir els 83 col·legis d’advocats existents a Espanya i ha declarat que “el control deontològic ha de recaure en els col·legis professionals”.

Com a nou degà dels advocats de Barcelona, Oriol Rusca, considera essencial que el Col·legi sigui una institució referent de la societat civil, per això creu que “els advocats ens hem d’implicar en la societat civil; hem de ser el punt de referència en defensa dels drets de la ciutadania”.

Com a símbol d’aquest “obrir portes” a la societat, el degà Oriol Rusca ha explicat que demà divendres, 12 juliol, i amb motiu de la celebració del “Dia de la justícia gratuïta” , col·legiats de l’ICAB oferiran de 10 a 14h assessorament jurídic gratuït a tots els ciutadans que s’acostin a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *