El Col·legi d’Advocats de Barcelona obre les seves portes a la ciutadania

Col·legi d’Advocats de Barcelona
Barcelona.
 

En el primer acte institucional d’Oriol Rusca al capdavant del Col·legi d’Advocats de Barcelona, el nou degà ha explicat que l’objectiu d’aquesta jornada és reconèixer la gran tasca social que realitza l’advocat d’ofici i també promoure la consulta prèvia a l’advocat entre la ciutadania, com a mesura que pot ajudar a evitar molts conflictes en el futur. Per aquest motiu, Rusca ha reclamat que la “dignificació de l’advocat del Torn d’Ofici ha de passar no només per reconèixer el treball professional, especialitzat i de qualitat dels professionals que estan adscrits al Torn d’Ofici de l’ICAB, sinó també per garantir que els advocats tinguin una retribució justa i puntual”.

La celebració del ‘Dia de la justícia gratuïta’ s’ha iniciat a Barcelona amb la lectura del Manifest “Ni un pas enrere…els advocats del Torn d’Ofici de l’ICAB diem prou”, per part de Carmen Valenzuela, diputada responsable del Torn d’Ofici d’aquesta corporació.

A continuació, els advocats voluntaris de l’ICAB han respost a les més de 10o consultes  que durant les tres primeres hores han realitzat les persones que s’han acostat al Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283) per demanar un primer consell orientador en els àmbits civil, família, penal, laboral i estrangeria. Com un advocat més adscrit al Torn d’Ofici, Oriol Rusca s’ha assegut per oferir assessorament als ciutadans. El servei d’assessorament jurídic gratuït s’ha realitzat de 10 a 14h.

La iniciativa de donar assessorament jurídic previ respon a la voluntat de la nova Junta de govern de l’ICAB, que va prendre possessió ahir,11 de juliol,  “d’obrir les portes del Col·legi d’Advocats de Barcelona a la ciutadania” i de fer “més proper el treball de l’advocat a la societat”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *