Consells imprescindibles si viatja amb Ryanair

Per Andreu Marín
Traduït per Irene Belanche

En plena època estival, són molts els qui opten per contractar vols amb la companyia irlandesa Ryanair, un referent de les aerolínies de low cost.

No obstant, molts usuaris mostren el seu descontentament pel funcionament i les rígides condicions de les normatives que imperen en aquesta companyia. A continuació els proporcionaré una sèrie de consells perquè puguin gaudir o sobreviure (jutgin vostès mateixos) a un vol de Ryanair:

Reserva del vol: Un cop seleccioni el vol, s’obrirà una finestra amb informació relativa sobre assegurances de viatge, trasllats o compra de material publicitari, entre altres.

Si no vol que el preu inicialment econòmic sofreixi un increment, haurà de seleccionar el seu desinterès per aquestes opcions en els diferents menús desplegables.

Recàrrec per facturació: A totes les reserves es cobrarà un recàrrec addicional amb motiu de la facturació.

Aquest recàrrec serà de 7€/pounds si la reserva s’efectua mitjançant la pàgina web, i de 14€/pounds si s’efectua a l’aeroport o al centre de trucades.

Pagar amb targeta: Si decideix pagar amb targeta de crèdit, s’afegiran 2€ al preu final. Si vol evitar despeses addicionals, efectuï el pagament amb targeta de dèbit.

Excés d’equipatge: Ha de cenyir-se escrupolosament a les peces i kilos especificats a la seva reserva. En cas d’excés a l’equipatge facturat, la política de la companyia implica un recàrrec de 20€/pounds per cada kilo addicional.

 

– Equipatge de mà: Es permet portar a la cabina una peça d’equipatge de mà que s’ha d’ajustar a les mesures següents: 55 x 40 x 20 cm i un pes màxim de 10 kg. Les bosses, portàtils, càmeres o les compres realitzades a l’aeroport s’han de transportar dins l’única peça d’equipatge de mà permesa.

Empri els mesuradors habilitats a l’aeroport per comprovar si el seu equipatge de mà compleix amb les dimensions reglamentàries.

Si l’equipatge de mà no compleix amb les dimensions i/o el pes reglamentaris, corre el risc de que aquest sigui rebutjat a la porta d’embarcament. Quan sigui possible, es col·locarà a la bodega de l’avió amb un cost de 60€/pounds.

Documentació: Tant a la facturació com a la porta d’embarcament, se li exigirà la presentació d’un document de viatge. Entre els diversos documents acreditatius acceptats per Ryanair, destaquen el DNI i el Passaport.

El Llibre de Família només serà vàlid per a menors de 14 anys que viatgin amb els pares o tutors legals a vols nacionals dins d’Espanya.

Els menors de 16 anys no podran viatjar sense un acompanyant.

Facturació on-line: La facturació on-line i la impressió de la targeta d’embarcament (en format DIN A4) es poden portar a terme entre 15 dies i 4 hores abans de la sortida del vol.

Aquest requisit és essencial ja que si s’oblida de realitzar aquest pas estarà obligat a abonar 60€/pounds (IVA no inclòs) a l’aeroport.

Puntualitat: El passatger haurà d’anar a la porta d’embarcament amb una antelació de 30 minuts.

L’embarcament es tanca 20 minuts abans de la sortida del vol.

Com haurà pogut observar en aquest article, l’aerolínia irlandesa reuneix una normativa moltíssim més exigent i rígida que la majoria d’aerolínies.

Segurament Ryanair no és el capdavanter en confort ni en benevolència, però és innegable que des de la seva creació ha revolucionat el mercat de les companyies de vol. Ha donat a moltes persones, amb ingressos més aviat baixos, i per les quals fa uns anys l’opció de viatjar era pràcticament inviable, l’oportunitat de volar al voltant d’Europa a preus molt competitius.

Més enllà dels seus drets inherents com a consumidor, el passatger té el deure d’informar-se sobre el servei que està contractant i sobre les condicions a les quals queda subjecte en el moment de formalitzar la reserva del vol.

Per això, i amb el motiu d’assegurar un viatge sense contratemps ni el pagament de taxes extra, és imprescindible tenir en compte la “lletra petita” de la política normativa de Ryanair i estar atents als consells que s’han anat desgranant durant aquest article.

Bon viatge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *