Miquel Sàmper s’oposa a la rebaixa en les retribucions d’en Gallardón

Consell de l’Advocacia Catalana,
Barcelona.

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, mostra el seu rebuig a la proposta del Ministeri de Justícia de rebaixar de mitjana un 30% les retribucions als advocats d’ofici catalans. El govern espanyol proposa fer-se càrrec de l’assistència jurídica gratuïta a Catalunya, competència actualment transferida a la Generalitat, aplicant aquesta important disminució en elpreu dels mòduls del Torn d’Ofici que es paga actualment a Catalunya.

L’Advocacia Catalana qualifica d’‘inacceptable’ la reducció que proposa el Ministeri, i considera que repercutiria negativament en la dignitat de les retribucions que perceben actualment els advocats d’ofici. Per aquest motiu, el Consell de l’Advocacia Catalana proposarà al Departament de Justícia fer un front comú per tal que la Generalitat no renunciï a aquesta competència.

El president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, Miquel Sàmper, assegura que ”lluny de rebaixar-les, les retribucions que cobren els advocats del Torn d’Ofici -ja de per si prou ajustades- haurien de incrementar-se, i tenim el compromís de la Generalitat que ho farà tan bon punt disposi de més recursos econòmics”.

Consell de l'Advocacia Catalana. Font: CICAC
Consell de l'Advocacia Catalana. Font: CICAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *