Ens abandona el professor García de Enterría

Per Andreu Marin

 

Ahir va morir als 90 anys d’edat a Madrid, el jurista i administrativista, Eduardo García de Enterría.

Enterría va néixer a Ramales de la Victoria (Cantàbria) al 1923 i va ser autor d’una trentena d’obres, destacant el seu Curso de Derecho Administrativo (dos volums), escrit juntament amb Tomás Ramón Fernández.

Al 1947, es va convertir en lletrat del Consell d’Estat. D’altra banda, al 1952, també va fundar el seu propi despatx d’advocats que porta el seu nom.

Catedràtic per les Universitats de Valladolid i la Complutense de Madrid, García de Enterría va ser el primer jutge espanyol al Tribunal Europeu de Drets Humans (1978-1986).

Ha estat un dels juristes espanyols amb major pes i rellevància internacional, essent nomenat Doctor Honoris Causa en les Universitats de París-Sorbonne (1977), Bolonya (1992) o Buenos Aires (2000).

Al llarg d’una àmplia i reconeguda carrera, va rebre diverses distincions entre les quals destaquen el Premi Príncep d’Astúries de les Ciències Socials (1984) o el Premi Alexis de Tocqueville de l’Institut Europeu d’Administració Pública (1999).

Des de El Jurista, volem expressar les nostres condolences a la seva família i recordar el gran llegat que el professor García de Enterría ha deixat al Dret espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *