El nou accés a l’advocacia va ser declarat restrictiu de la competència

Per Alexander Salvador.
Traduït per Irene Belanche

La Comissió Nacional de la Competència va declarar a la reunió del 22 de juny de 2011 que l’actual redacció de la Llei 34/2006, que regula el nou accés a l’advocacia, suposa la creació d’un marc altament restrictiu de la competència en relació a les professions d’advocat i procurador dels tribunals.

Segons la resolució de la Comissió, el nou accés a l’advocacia i a la procuradoria restringeix en un alt grau la competència, tant en relació amb les possibilitats d’accés i exercici com en relació a les entitats que controlen la formació teòrica i pràctica.

Aquest posicionament per part de la CNC es deu a les següent conclusions extretes per la Comissió:

En primer lloc, la Comissió Nacional de Competència observa una forta limitació de la lliure competència en continuar diferenciant entre l’advocacia i la procuradoria com àmbits d’activitats diferents, ordenant-ne l’accés de forma independent i separada.

Seguidament, es pot observar una forta restricció de la competència en elevar-se’n els requisits d’accés a les activitats d’advocat i procurador, cosa que comporta reduir el número d’exercitants, de forma especialment acusada en els dos primers anys de vigència de la llei.

Finalment, la Comissió estipula que existeix una limitació injustificada de la prestació de la formació a determinades entitats en imposar-se de forma ineludible la participació dels Col·legis d’Advocats.

Comisión Nacional de la Competencia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *