CONEDE exigeix a Gallardón una reforma de l’examen d’accés a l’Advocacia

Consejo Nacional de Estudiantes de Derecho (CONEDE)
Madrid
 

El Consell Nacional d’Estudiants de Dret (CONEDE) com a plataforma de representació dels estudiants de Dret del conjunt d’Universitats d’Espanya, ha proposat al Ministeri de Justícia una reforma estructural de la nova prova nacional d’accés a l’Advocacia amb la finalitat d’aconseguir que la segona part de l’examen –després de la resolució de 40 preguntes test- consisteixi en un cas pràctic sobre una de les disciplines jurídiques prèviament seleccionada pel graduat entre els quatre ordres jurisdiccionals: civil, penal, administratiu o laboral.

D’aquesta forma es manté el caràcter eminentment pràctic de la regulació d’accés a les professions d’advocat i de procurador, se satisfà el foment de l’especialització, es flexibilitza l’estructura de la prova, es nodreix d’una inqüestionable objectivitat en la seva correcció, i igualment possibilita l’aparició de vies d’especialització en els programes de Màster d’Accés a l’Advocacia de les Universitats espanyols, fet que el President del CONEDE ha qualificat com “una transformació necessària de la formació jurídica en el nostre país”.

CONEDE foto

El CONEDE demanda també del Ministeri de Justícia les reformes normatives i reglamentàries oportunes per tal que la realització de vies d’especialització en el si dels màsters d’accés es converteixi en una realitat a la vista de la modificació estructural de la prova nacional que reclamen els representants dels estudiants de Dret. Aquesta proposta es fonamenta en el fet que l’actual normativa no satisfà l’esperit de la Llei 34/2006 que incideix en la necessitat de fomentar l’especialització a través de màsters que habilitin per realitzar les proves d`accés.

El CONEDE es constitueix com associació a nivell nacional de representació dels estudiants de Dret de cadascuna de les universitats del nostre país. Durant la celebració del passat IV Congrés Nacional de Dret, CONEDE acordà apostar de forma decidida per la reforma substancial de la prova d’accés a l’advocacia, així com per l’oportuna i convenient implantació d’assignatures d’especialització en els programes de màster. A finals d’octubre, la Universitat de Cantàbria acollirà la quinta edició d’aquest esdeveniment jurídic a nivell nacional, i la plataforma continuarà treballant en la mateixa direcció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *