L’ICAB organitza el 24 i 25 d’octubre el I Congrés del Torn d’Ofici

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona. 
 

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) organitza els propers 24 i 25 d’octubre el primer Congrés del Torn d’Ofici. Una cita que sota el lema ‘Sense Torn, no hi ha justícia. Entre tots podem canviar el Torn d’Ofici? La teva opinió compta’ vol reunir a més de 300 advocats per tractar els principals aspectes relacionats amb la justícia gratuïta i el servei del Torn.

ICABAquestes jornades també serviran per reclamar, un cop més, la dignificació de l’advocat del Torn i per influir en la modificació de la futura Llei de justícia gratuïta perquè conté aspectes als quals  l’ICAB s’hi oposa frontalment.

El Congrés s’estructurarà en 5 ponències on es tractaran els següents tres grans blocs:

– Torn d’ofici i justícia gratuïta: la seva diferenciació. La intervenció preceptiva d’advocat sense justícia gratuïta i problemàtica que se’n deriva. Solucions

– Assistència al detingut: dret de defensa i art. 520 LEcrim. Incidència en la designació d’advocat

– Abast del dret a justícia gratuïta: beneficiaris i prestacions. Carències actuals finançament del sistema de justícia gratuïta. sostenibilitat vs. garanties qualitat del servei de defensa d’ofici

Inauguració del Congrés

Oriol Rusca inaugurarà el dijous 24 d’octubre,  a les 10h, el Congrés del Torn d’Ofici, juntament amb Maria José Feliu,secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia del Departament de Justícia de la Generalitat; Francisco Javier Lara, degà del Col·legi d’Advocats de Màlaga; Miguel Ángel Rodriguez Zamora, degà del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu;Santiago Vidal Marsal, magistrat de la secció desena Penal de l’Audiència Provincial de Barcelona; Montserrat Torrent,directora de l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC).

Podeu consultar el programa detallat a través del web del Congrés: http://www.congrestornofici.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *