II Jornades sobre el control jurisdiccional de les administracions públiques

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Balears.
Palma.

El degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Balears, Martín Aleñar, i la consellera d’Administracions Públiques del Govern dels Illes Balears, Nuria Riera, han inaugurat aquest matí les II Jornades sobre el control jurisdiccional de les administracions públiques, que han batut el seu propi rècord de participació, en registrar la inscripció de més de 360 professionals procedents de tot el país.

Tant Martín Aleñar, com Nuria Riera han agraït a l’organització de les jornades, això és a l’Adreça de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma Balear i al propi Col·legi d’Advocats, l’encert en l’elecció dels temes i la selecció dels ponents, així com, en paraules del degà, l’esforç realitzat per “oferir una trobada acadèmica d’altura que, en amb prou feines dos anys, s’ha convertit en referència obligada del dret administratiu”.

Després de la inauguració s’ha donat pas a la primera ponència, en la qual el president de la Sala contenciosa administrativa del TSJIB, Gabriel Fiol, ha exposat la seva ponència sobre la “Inexecució de sentències i indemnització substitutòria”. Després, estan previstes les intervencions de Juan Antonio Xiol, magistrat del Tribunal Constitucional, i Celsa Pico, magistrada de la Sala Tecera del Tribunal Suprem. Ja a la tarda, els assistents escoltaran les intervencions de José Eugenio Soriano, catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Complutense de Madrid i Maria Ángeles Berrocal, cap del servei de Qualitat de la Conselleria d’Economia i Competitivitat”.

Segona jornada

La ponència “L’acte administratiu: entre la validesa i el delicte”, que pronunciarà l’advocat Felio Bauzá, obrirà demà a les 9.00 hores el segon dia de les II Jornades sobre el control de les administracions públiques. Demà també està prevista la intervenció de l’advocat i professor de dret penal, Ignacio Ayala, sobre les novetats en la lluita contra el frau fiscal, i la ponència que sobre la fiscalització dels ens instrumentals pronunciarà el magistrat Alberto Palomar.

La taula rodona sobre els aspectes actuals de la responsabilitat civil derivada del delicte”, en la qual participaran el president de l’Audiència Provincial de Palma, Carlos Gómez; el catedràtic de Dret Civil de la UIB, José Ángel Torres Llana; i la directora de l’Advocacia de la CAIB, Antònia Perelló, posaran el punt final a unes jornades que ja en la seva primera edició van aconseguir captar l’interès de desenes de professionals.

D'esquerra a dreta: Antònia Perello, directora de l'Advocacia de la CAIB; Nuria Riera, consellera d'AA.PP. del Govern balear; Martín Aleñar, degà dels advocats de Balears, i Felio Bauzá, advocat i membre del Consell Consultiu dels Illes Balears
D’esquerra a dreta: Antònia Perello, directora de l’Advocacia de la CAIB; Nuria Riera, consellera d’AA.PP. del Govern balear; Martín Aleñar, degà dels advocats de Balears, i Felio Bauzá, advocat i membre del Consell Consultiu dels Illes Balears

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *