Presentació de l’associació INBLAC

Per Andreu Marin

Barcelona.

Aquest divendres, a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), ha tingut lloc la presentació de l’associació INBLAC (Institut d’Experts en Prevenció del Blanqueig de Capitals i el Finançament del Terrorisme).

El President executiu de INBLAC, Juan Carlos Galindo, ha fet especial èmfasi en què el projecte neix amb la voluntat d’aglutinar a tots els sectors, incloses les Administracions, i ser un referent entre els subjectes obligats per la Llei 10/2010 i el Reglament que la desenvolupa. Així ha declarat que “volem fomentar la formació continuada dels experts externs elaborant guies de referència i establint mesurades de prevenció”, ha comentat Galindo, concluint que “serem l’única associació que permetrem que el subjecte obligat tingui un registre en el qual poder triar a l’expert extern”.

Per la seva banda, en la seva breu intervenció, el Degà del ICAB, Oriol Rusca ha assenyalat que es tracta d’un estudi d’una matèria rellevant que afecta de ple al servei als ciutadans. Per això, “recolzarem des del ICAB tot aquest tipus d’iniciatives”, ha afirmat Rusca amb total rotunditat.

montaje_1857

Victor Altimira, vicepresident executiu de INBLAC, ha insistit en la inexistència d’un òrgan integrador de professionals dedicats a una matèria tan complexa que recull multitud de normatives a nivell nacional i internacional. Així mateix, subratllava el caràcter multidisciplinari de INBLAC amb una junta directiva conformada per professionals liberals procedents delDret i de l’Economia.

Seguidament, Altimira ha defensat el paper de INBLAC com a interlocutor amb el servei executiu front autoritats competents, especialment el SEPBLAC. “Volem ser un fil directe enfront dels col·legis d’advocats i establir convenis de col·laboració i activitats de divulgació conjuntes que conscienciïn als subjectes obligats”, ha declarat Victor Altimira.

Al seu torn, s’ha presentat els requisits previs que seran necessaris per associar-se, amb la novetat d’una prova de nivell i de coneixements per poder formar part de la mateixa. En aquest sentit, s’ha precisat que INBLAC “pretén ser una associació bastant elitista. Tindrem unes proves d’accés en funció del tipus d’associat que es vulgui ser. Realitzarem cursos de reciclatge per tenir en compte que aquest professional segueix formant-se i estant al dia”, ha sentenciat Altimira.

De cara al futur, INBLAC ha presentat una bateria de propostes i intencions entre les quals destacaven, a grosso modo, esdeveniments de tot tipus(seminaris, conferències i tallers a nivell nacional i internacional), desenvolupar programari específic (apps) i crear els premis INBLAC professional.

Per concloure, Francisco Bonatti ha indicat que, en estar davant un reglament que es caracteritza per la seva extensió i complexitat, “l’associació pretén ser un centre de referència per a tots els professionals”.

Per a més informació, podeu consultar www.inblac.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *