Fiança de 8 milions d’euros per Ángel Sanchís

Per Àlvaro Comajuan
Barcelona

El jutge Pablo Ruz dóna una nova passa en la instrucció del cas Gürtel i fixa la fiança per garantir la responsabilitat civil d’Ángel Sanchís en vuit milions d’euros.

El que en el seu dia fou tresorer d’Aliança Popular està imputat en la causa per blanqueig de capitals, per presumptament contactar amb els gestors dels comptes a Suïssa de Luis Bárcenas per facilitar l’ocultació dels fons de procedència il·lícita que aquest havia tingut durant més de 20 anys a aquell país.

Bárcenas hauria utilitzat per aquest fi un compte de una societat propietat de Sanchís al HSBC de Nova York per ocultar els fons i després transferir una part a Espanya, sempre ocultant-los de la legalitat.

Sanchís, que actualment és un important empresari a Argentina, ja va declarar a l’abril que encara que una empresa de Bárcenas va entregar 3 milions d’euros a una empresa en la que ell tenia participacions en concepte de préstec, va negar que hagués ajudat a aquest a ocultar i repatriar els seus diners.

Ángel Sanchís és un vell conegut de la justícia, doncs fa 23 anys va ser acusat per Fiscalia i acusacions particulars per diversos delictes de suborn i se li van demanar alguns mesos de presó i anys d’inhabilitació en el marc del procés del cas Naseiro. El cas va acabar en arxiu degut a irregularitats en la instrucció del sumari, doncs les escoltes telefòniques s’havien ordenat per un assumpte de narcotràfic, i el seu ús en una causa diferent va ser irregular.

Font: EFE
Font: EFE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *