Continua la incertesa sobre l’examen del màster

Per Andreu Marin.
Barcelona.
 

Els alumnes del Màster segueixen angoixats davant la incertesa sobre la convocatòria de l’examen d’accés a l’Advocacia i el seu contingut. Fonts del Ministeri admeten que l’examen no se celebrarà fins el mes de maig de 2014, encara que altres fonts consultades per El Jurista, indiquen la possibilitat que la data pogués allargar-se fins el mes de juliol.

El Ministeri advoca per una prova el més objectiva possible i, en aquest sentit, aposta per un examen test d’elecció múltiple, fàcilment corregible de forma automàtica. No obstant això, l’examen test no constaria de 50 preguntes tal i com estava previst inicialment sinó que la intenció de Justícia és que es tracti d’un examen llarg de 80 o 90 qüestions.

Des del Congrés Nacional d’Estudiants de Dret (CONEDE) i el Consell General de l’Advocacia, sembla existir un consens respecte a la inclusió d’una part pràctica (a elegir entre qualsevol dels 4 ordres jurisdiccionals) que doni sentit a l’especialització dels estudiants per tal que, d’aquesta forma, el Màster no sigui una simple postergació d’un cinquè any del Grau.

Donat que el Ministeri de Justícia és contrari a la inclusió de casos pràctics, la proposta d’ambdues organitzacions podria passar perquè la part d’especialització també sigui en format test, mantenint la idea que els estudiants puguin elegir sobre quins dels 4 ordres (civil, penal, contenciós o social) volen examinar-se.

D’altra banda, el Ministeri pretenia que tots els exàmens d’accés tinguessin lloc a Madrid, havent rebut aquesta proposta una crítica gairebé unànime per part de la comunitat jurídica i les universitats fins el punt que els Col·legis d’Advocats hagin ofert les seves respectives seus a nivell provincial.

Les expectatives no podrien ser pitjors pels estudiants del Màster d’Advocacia.

A més, el fet que el Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, estigui en la corda fluixa degut al seu enfrontament amb la pràctica totalitat del sector jurídic, podria propiciar la seva caiguda en la propera renovació del Consell de Ministres. Aquesta decisió podria endarrerir encara més la convocatòria de dit examen i les matèries objecte d’avaluació.

 1454962_611998568864411_735636333_n

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *