L’oposició es posa en marxa contra el tancament de RTVV

Per Àlvaro Comajuan
Barcelona

“Has fet un colp d’Estat i ho saps”. Molt dures paraules les que dirigia Enric Morera, portaveu i líder de la coalició Compromís a les Corts amb diversos membres del Govern davant en un acte públic. I és que l’ambient no pot estar més crispat a la Comunitat Valenciana després de l’ERE, posterior anunci del tancament de RTVV i la imposició de nous membres del Consell d’aquesta.

Aquest mateix partit ja prepara tres mesures destinades a revertir la situació en la mesura del possible. D’aquesta forma, al Congrés, el diputat Joan Baldoví està reunint suports per presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret – llei dictat pel govern valencià per designar els consellers i el director general de RTVV, evitant el necessari tràmit parlamentari, doncs tota modificació sobre l’organització d’aquest ens ha de realitzar-se per llei.

El recurs d’inconstitucionalitat sortirà amb molta seguretat endavant amb el suport del PSOE, ja que la seva ramificació valenciana també s’ha mostrat en contra del tancament.

El segon recurs, ja presentat, és un contenciós administratiu davant el TSJ de la Comunitat Valenciana contra l’acord de nomenament dels membres del Consell d’Administració, doncs no compleix la necessària majoria parlamentària qualificada pel seu nomenament. Així mateix, també s’ha optat per la via penal, denunciant que en aquesta maniobra podria haver-hi un delicte de prevaricació.

Però és més, el tancament de Canal Nou i les emissores de ràdio vinculades podria vulnerar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, signada a Estrasburg el 5 de novembre de 1992, entre les quals entén el valencià (denominació oficial del català al País Valencià, segons el Tribunal Suprem) com una llengua regional, i la qual haurà de tenir una emissora de ràdio i un canal de televisió en el que aquesta es parli (article 11.1.i).

rtvv_treballadors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *