L’Advocacia Catalana convoca concentracions als jutjats catalans el dimecres 20 de novembre contra la Llei de Taxes

Consell de l’Advocacia Catalana.
Barcelona.

 

CICAC
CICAC

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats catalans, fa una crida als Col·legis d’Advocats i a la ciutadania a concentrar-se davant els jutjats catalans, el proper dimecres 20 de novembre a les 12 hores, en protesta per la Llei de Taxes, just quan es compleix un any de la seva aprovació. Els advocats també volen manifestar el seu rebuig a l’avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial, que eliminaria més de 40 òrgans judicials i els prop de 900 jutjats de Pau que hi ha Catalunya.

Els Col·legis d’Advocats de Catalunya han convocat concentracions davant els jutjats de les seves respectives demarcacions el proper 20 de novembre, quan farà just un any de l’aprovació de la Llei de Taxes judicials. L’Advocacia vol manifestar d’aquesta manera el seu rebuig a la Llei de Taxes. ‘És inadmissible que es posi un peatge per accedir a la justícia econòmicament inassumible’ denuncia el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, que fa una crida als advocats, i a tota la ciutadania, a concentrar-se davant els jutjats de tot Catalunya el proper dimecres, 20 de novembre a les 12 hores, per demanar la derogació de la llei.

L’Advocacia també vol manifestar d’aquesta manera el seu rebuig a l’Avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial, que preveu la supressió de les quatre Audiències Provincials, els 49 òrgans judicials territorials i els 898 Jutjats de Pau que hi ha a Catalunya, així com la concentració dels jutjats en macrociutats judicials amb seu única a les capitals de cada demarcació. ‘Si amb la Llei de Taxes ja s’han carregat l’Estat de Dret, amb la proposta de demarcació i planta judicial també es carregaran la justícia de proximitat’, alerta el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper. Els representants de l’Advocacia en ple, reunits els passats dies 8 i 9 de Novembre a Manresa, van valorar de forma molt negativa les reformes legislatives dutes a terme pel Ministeri que encapçala Ruiz-Gallardón i critiquen la manca de diàleg amb els operadors jurídics a l’hora d’aplicar-les. ‘És molt negatiu per a la Justícia i per la seva imatge, de cares a la ciutadania, que s’estigui deixant de banda als juristes en les decisions que s’estan duent a terme’, adverteix Sàmper, per a qui ‘l’únic mèrit del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha estat unir, per primer cop a la història, a tots els operadors jurídics en contra de les seves reformes’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *