Presentació a l’ICAB del projecte “Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents”

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

Aquest matí s’ha presentat al Col·legi d’Advocats de Barcelona el projecte “Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents”. Aquest programa té com a objectiu establir, amb la participació d’un equip multidisciplinar (format per jutges, advocats, fiscals, psicòlegs, mossos d’esquadra, metges forenses, especialistes EAT, etc.), un manual de bones pràctiques  per tal que els diferents operadors que intervenen en les investigacions penals relacionades amb abusos sexuals a menors resolguin tots aquells aspectes detectats com a millorables. D’aquesta manera s’actualitzarà i es modernitzarà el protocol Marc creat el 2005 a instància del Síndic de Greuges.

Han presentat aquesta iniciativa, el degà del Col·legi Advocats de Barcelona i també en representació del Consell de l’Advocacia catalana, Oriol Rusca; la presidenta de la Fundació Vicki Bernadet, Vicki Bernadet; el director general de la Policia- Mossos d’Esquadra, Manel Prat;  el director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Josep-Xavier Hernandez; el magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal; el Síndic de Greuges, Rafel Ribó; el sotsdirector general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Benestar Social i Família, Joan Mayoral.  En el projecte hi participaran també la Universitat de Barcelona i d’altres entitats socials.

El degà dels advocats de Barcelona ha destacat que “els nens i nenes són especialment sensibles als danys psicològics que provoquen els delictes contra la llibertat sexual i, per això, cal tenir la màxima cura en protegir els seus drets.  Escau, en conseqüència vetllar per que tant els tractaments terapèutics com les intervencions policials i judicials garanteixin l’interès preferent dels infants i adolescents”.

Durant la presentació també s’ha explicat el procediment que se seguirà per definir aquest protocol. En aquest sentit, es realitzarà al llarg del primer trimestre del 2014, un curs formatiu adreçat a tots els professionals afectats. També s’organitzarà un congrés, l’últim trimestre, on hi participaran psicòlegs, juristes i comandaments policials d’Islàndia, Bèlgica, Canadà i Alemanya per donar a conèixer els protocol d’actuació que en aquesta matèria segueixen en els respectius països. La seva experiència servirà per realitzar unes conclusions que analitzaran i establiran quins aspectes poden servir per lluitar en la nostra societat contra aquesta xacra social

La primera de les conferències del projecte “Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents” tindrà lloc el dilluns 20 de gener, a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283).

PresentacioProjecteBanesPractiques2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *