LexWorking: El futur nou “Idealista.com” del sector legal?

Per Alexander Salvador
Barcelona.

 

A finals de 1999 Jesús Encinar va decidir deixar-ho tot per fundar un portal online, amb la finalitat d’ajudar a la gent a trobar habitatge tant per comprar com per arrendar. L’empresa que va néixer d’aquella idea va ser Idealista.com. I sens dubte, aquest site és a dia d’avui un dels líders del mercat espanyol en cerca online d’habitatges.

Dubto de si Encinar va pensar o no, alguna vegada, a introduir-se en el sector legal, no obstant això, fa poc que va néixer un projecte que ben madurat podria arribar a ser capdavanter en el mercat híper especialitzat en el qual opera.

Lexworking va néixer d’una necessitat i alhora d’una creixent tendència del mercat: El coworking; Per tot aquell desconegut en això, el concepte de coworking al·ludeix al fet de compartir oficines entre diferents persones o empreses, amb tot el que pot comportar quant a sinergies.

En un cafè de mig matí, Javier Iborra, un dels fundadors del projecte, ens explica amb senzillesa com grans idees neixen de petites necessitats. I en el seu despatx tenien una petita necessitat, tenien una oficina buida que volien llogar. Una oficina buida a compartir. I d’aquella petita necessitat… Va néixer la gran idea! Després de trobar un coworker per a la seva signatura, van veure com Lexworking podia encara arribar més lluny. Perquè no crear un projecte centrat en el coworking en el sector legal?

L’actual context en el qual viu el sector legal ha propiciat d’una banda, més d’alguna reducció de plantilla, i d’altra banda, la cerca d’infraestructures més econòmiques. Aquí Lexworking centra el seu target, en aquelles firmes que, per reduccions de plantilla o altres raons, pateixen d’espais buits que llogarien o compartirien amb altres professionals del sector amb la finalitat d’abaratir costos fixos, i en aquells professionals que per les mateixes raons busquen poder compartir oficines amb altres professionals o signatures per així gaudir de millors infraestructures a preus més econòmics.

El model de negoci

Lexworking, centra principalment el seu negoci en la gestió d’espais en despatxos professionals, seleccionant per a aquests els possibles coworkers, garantint la seguretat i confidencialitat del procés, és a dir, eliminant així possibles rumors tendenciosos sobre la raó per la qual s’ha optat a aquesta opció, per abaratir costos fixos d’infraestructures per part de la signatura. I alhora permet a la direcció de la firma de seguir ocupant-se del management del despatx, sense malgastar temps a buscar a qui llogar.

Paral·lelament, Leworking, també, compta amb una pròpia cartera de clients que permet respondre amb summa rapidesa i eficàcia a canvis en l’ocupació dels espais, oferint així un servei de gestió continuada. D’altra banda, en cas de conflictes entre les parts, ell és l’encarregat de gestionar tals incidències i proporcionar espais i coworkers alternatius a totes parts.

No obstant això, els propulsors de Lexworking no volen quedar-se només en la gestió d’espais, sinó que han intentat arribar més enllà, oferint així espais amb un cert valor afegir als seus coworkers amb espais que inclouen “coaching legal” per aquests, com és el cas de les oficines situades a Compte Borrell.

Finalment, el projecte, també, està apostant fort per la gestió d’espais de coworking propis, com és el cas de Lexworking Hospitalet, el qual obrirà les seves portes el pròxim 8 de Gener.

Encara que l’evolució del projecte serà alguna cosa que anirem veient d’ara endavant, sembla que ja creix fort, doncs a dia d’avui, ja compta amb firmes amb oficines en Aribau, Compte Borell, Muntaner, l’Avinguda Francesc Macià de Sabadell o al costat de la Pedrera de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *