L’ICAB recolza la decisió de l’ICAM de no prestar assistència lletrada si els policies oculten la seva cara

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

La Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) se solidaritza amb el Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) davant les mesures que ha hagut d’acordar per garantir el dret de defensa. Concretament l’ICAM ha establert que no es presti assistència lletrada si els policies encarregats de prendre declaració oculten la seva cara amb roba que no forma part de l’uniforme reglamentari. També ha demanat als advocats que es puguin trobar en aquesta situació que sol·licitin als agents que preguin declaració que s’ajustin a les recomanacions realitzades per la Defensora del Pueblo.

El Col·legi d’Advocats de Madrid ha pres aquesta decisió davant la sol·licitud de l’Asociación Libre de Abogados (ALA) “arran de les irregularitats que s’han succeït en les detencions de ciutadans que van participar en actes reivindicatius”.

És per aquest motiu, que el Col·legi d’Advocats de Barcelona també sol·licita, a l’igual que el Col·legi d’Advocats de Madrid, la implantació de la Directiva 2013/48/UE del Parlament Europeu i del Consell de 22 d’octubre,  sobre el dret d’assistència del lletrat en els processos penals i en els processos relatius a l’ordre de detenció europea, i sobre el dret a què s’informi a un tercer en el moment de la privació de llibertat i a comunicar-se amb tercers i amb autoritats consulars durant la privació de llibertat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *