L’ICAB homenatja a més de 500 col·legiats pels seus 25,50 i 75 anys d’exercici de la professió

Col·legi d’Advocats de Barcelona
Barcelona

 

Serà en el marc de la Sessió Solemne, que tindrà lloc divendres, 7 de febrer, a les 17.30h, al Palau de Congressos de Catalunya.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona farà un reconeixement, per primera vegada, als dos col·legiats que compleixen 75 i 79 any com col·legiats de l’ICAB.

ICAB
ICAB

Són dues les novetats de la Sessió Solemne que organitza el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) per retre homenatge als advocats que compleixen les noces d’or d’exercici de la professió, i que tindrà lloc divendres, 7 de febrer, a les 17.30 h al Palau de Congressos de Catalunya. D’una banda, es reunirà també als més de 480 advocats que compleixen 25 anys de col·legiació. De l’altra, l’ICAB homenatjarà, per primera vegada, a dos advocats que porten més de 75 anys de col·legiació. Es tracta de José María Martínez- Marí Odena (75 anys d’exercici) i de Joan Reynals Dolcet (79 anys d’exercici). Aquest acte de reconeixement s’emmarca dins els actes programats per celebrar el patró dels advocats, Sant Raimon de Penyafort, que en aquesta ocasió porta per lema “La festa més nostra”.

La Sessió Solemne s’iniciarà amb el parlament del degà dels advocats de Barcelona, Oriol Rusca, qui presidirà per primera aquesta sessió atès que ostenta aquest càrrec des del passat 11 de juliol. L’acte comptarà també amb l’assistència de la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna; del president del Tribunal de Justícia de Catalunya, Miquel Ángel Gimeno; del conseller de Justícia, Germà Gordó; del president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper; del president del Consejo General de la Abogacía espanyola (CGAE), Carlos Carnicer; a més d’exdegans del Col·legi d’Advocats de Barcelona i d’altres autoritats.

Benvinguda als nous col·legiats

Com a acte simbòlic i en representació dels companys que s’incorporen a l’ICAB es farà el jurament o promesa de les normes deontològiques de la professió per part de dos nous col·legiats: Bibiana Massó Giménez Salinas, que serà apadrinada per Carles Carnicer, i per Oriol Valentí i Vidal,que serà apadrinat per  Miquel Sàmper.  Tant el president del Consell de l’Advocacia Catalana com del CGAE adreçaran unes paraules als assistents.

Homenatge als els 25 anys i 50 anys

El secretari del Col·legi, Rafael Espino, llegirà els noms dels més de 480 col·legiats que compleixen les noces de plata de la professió. A tots ells se’ls lliurarà el diploma de la corporació, i posteriorment l’advocat Jordi Pina dirà unes paraules d’agraïment en representació de tots ells.

A continuació serà el torn d’homenatge als 46 lletrats que enguany compleixen 50 anys d’exercici de la professió. Tots ells rebran la insígnia d’or del Col·legi d’Advocats de Barcelona per part del degà i de la vicedegana, Rosa Maria Barberà. En finalitzar el lliurament, el lletrat Juan Ignacio Parellada pronunciarà un discurs en nom dels condecorats.

75 anys d’exercici

Un dels moments més emotius de la Sessió Solemne serà l’homenatge que el Col·legi d’Advocats de Barcelona farà per primera vegada als col·legiats que han complert 75 anys d’exercici de la professió. El lletrat José María Martínez-Marí Odena rebrà de mans del degà Oriol Rusca i el degà emèrit Antoni Plasencia una placa en reconeixement d’aquesta fita. Alhora, es mostrarà un vídeo del moment en què Oriol Rusca va lliurar a Joan Reynals una placa pels seus 79 anys de col·legiació a l’ICAB. Cal destacar que aquests dos col·legiats van començar a exercir la professió d’advocat durant la Guerra Civil espanyola.


Premis i Medalles de l’ICAB

Tot seguit s’efectuarà el lliurament dels premis del Col·legi: Premi Felip Portabella, Premi Noves Idees, Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany, Premi Casals Colldecarrera, Premi Duran i Bas, i el premi de l’Associació Catalana de Pèrits.

El degà de l’ICAB, juntament amb el conseller de Justícia entregaran les Medalles del Col·legi i un diploma commemoratiu a diversos advocats i a una entitat social de Barcelona, en homenatge a la seva trajectòria i col·laboració amb la Corporació.

Clausura
Finalment, Oriol Rusca donarà pas a Aldo Bulgarelli, president de la Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE), perquè clausuri la Sessió Solemne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *