El Govern convocarà l’examen d’accés a l’advocacia en uns dies

Per Álvaro Comajuan
Barcelona

 

Per fi una solució, o almenys una promesa de solució. Els dies i els mesos passaven i els estudiants de Grau que van començar el màster al setembre de 2012 i que fa poc temps el van acabar es veien en una situació sense sortida, doncs el Govern no convocava l’examen d’accés a la professió d’advocat necessari per colegiarse i per treballar. La normativa aprovada l’any 2006, amb una vacatio legis inèdita de 5 anys, seguia sense efecte 8 anys després.

I a les protestes per lo inadequat d’obligar a aprovar un màster i un examen per exercir es sumava l’absurd de romandre en un limb en el qual els afectats han acabat els seus estudis i no poden treballar del que han estudiat durant sis anys. Més absurd quan 8 anys després de fixar-se el contingut i forma de l’examen, i sense haver-se realitzat ni una sola convocatòria, per les protestes d’estudiants i advocats, s’ha pactat un nou model d’examen, pacte que no obstant això encara no ha estat materialitzat en Reial Decret i per tant manca d’oficialitat.

A causa de la necessitat del Govern de tancar conflictes oberts i aprovar la nova normativa, les fonts del Ministeri de Justícia van considerar convocar-ho en el mes de juliol, encara que les queixes i pressions, que van arribar fins al Consell General de l’Advocacia, semblen ser el motiu que el Govern hagi assegurat, davant una pregunta parlamentària d’una diputada socialista sobre els terminis previstos per convocar l’examen, que “la previsió del Govern a través del Ministeri de Justícia i del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, és que la mateixa s’efectuï en el mes de febrer, amb una antelació de tres mesos a la seva realització“. 400 graduats veuen ja la llum al final del túnel, però serà necessari esperar a la convocatòria oficial per confirmar la bona notícia.

Logotip de la plataforma Abogados Sin Toga
Logotip de la plataforma Abogados Sin Toga

1 comment

  1. Informaciones del Ministerio de Justicia como ésta que os han facilitado llevan saliendo a la luz meses. Primero el examen tenía que haber sido en febrero, después dijeron que se realizaría en mayo, más tarde en junio y ahora dicen en julio. A este paso lo que pasará será que se retrasará a septiembre, al no poder realizarse en agosto, y faltando poco mas de 4 meses para la siguiente convocatoria, se realizará el examen en septiembre para ahorrarse el convocar dos examenes en tan poco tiempo. Esto supondrá más de un año sin poder ejercer la LIBRE profesión de abogado para que, finalmente, nos la juguemos a un examen tipo test hecho rápido y mal. La solución es SUPRIMIR EL EXAMEN DE ACCESO y permitir colegiarse a todo aquel que haya finalizado el Máster de Acceso.

    La ley de acceso busca un “asesoramiento, defensa jurídica y representación técnica de calidad”. Da por hecho que el simple título universitario no es valido, por lo que deja por los suelos al modelo de educación. Buscar una solución a ese modelo sí que sería una buena opción.

    Gracias por la difusión de la noticia a eljurista.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *