Els procuradors catalans presenten a Mas el seu pla per agilitzar la Justícia

Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya
Barcelona
 

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va rebre ahir al migdia al Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya. La trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, ha servit per donar a conèixer al president de la Generalitat el Pla Estratègic de la Procura, presentat fa unes setmanes al 1r Congrés dels Procuradors de Catalunya.

La representació del Consell, que l’ha format el grup de treball que ha elaborat el Pla (Ramon Daví, Pilar Mampel, Francesc Ruiz i Jesús Millán) i ha estat encapçalada per Ignacio López Chocarro, president del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, ha transmès a Artur Mas la seva preocupació per l’actual lentitud de l’Administració de Justícia en l’àmbit de l’execució civil.

Per tal de revertir aquesta situació i oferir un millor servei al ciutadà, el Pla presentat pel Consell al president de la Generalitat proposa convertir el procurador en el professional de l’execució. En cas que se li atribuïssin aquestes competències, els procuradors catalans es comprometen a aconseguir la màxima agilitat en l’execució de les sentències encomanades, realitzar l’execució assegurant el compliment de les garanties legals establertes per a les parts i dur-la a terme ambel menor impacte possible per al patrimoni dels litigants.

Durant la trobada amb el president de la Generalitat, els representats dels procuradors catalans també han donat a conèixer la seva preocupació davant la possible supressió de la incompatibilitat entre la figura de l’advocat i el procurador, prevista en l’Avantprojecte de Llei de Serveis Professionals promogut pel Ministeri d’Economia. Aquesta futura legislació, a la qual es mostrà contrari el conseller de Justícia, Germà Gordò, en la inauguració del 1r Congrés dels Procuradors de Catalunya, posaria en risc una professió que, en paraules de Gordó, “ha estat clau per modernitzar la justícia catalana”.

Reunio del Consell i del president de la Generalitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *