La polèmica de la targeta blava

Per Adán Rivas
Palma de Mallorca
 
 

Fa poc més d’un mes, Miquel Vidal, secretari general del PP a Balears, en una missiva dirigida als afiliats del seu partit, els convidava a gaudir de la nova i flamant Targeta PP Blava, per la qual a través d’ella i amb tan sol presentar-la, els afiliats obtindrien uns suculents descomptes en més de 300 establiments repartits per tota la Comunitat Autònoma. Hotels, centres de bellesa, òptiques…comerços d’allò més variopints en els quals les noves (i no tan noves) generacions podran estalviar-se uns euros a l’hora de fer les seves compres. Una vegada renovin el carnet del PP, els afiliats rebran la seva targeta blava (que no quadern), i podran començar a usar-la, sempre rebent prèviament el catàleg amb els establiments adherits a la promoció.

Però el que podria semblar una iniciativa de companyerisme cap als afiliats del partit no ha assegut gens bé a l’oposició, que en bloc s’ha oposat a la iniciativa del Pàg. Dubten tant de la legalitat com de la moralitat de la targeta. Pel que es refereix a la legalitat, per a Antoni Diéguez, diputat del PSIB, des del punt de vista de la fiscalitat del fet, podria considerar-se “com un regal per ser afiliats”, i per tant, com una forma de finançament il·legal, contraria a la Llei orgànica 8/2007 sobre finançament dels partits polítics. Tesi també defensada per MES i el seu cap de files, Biel Barceló.

En un recent ple del Consell de Mallorca, Joana Aina Campomar va sol·licitar el llistat de les empreses adherides a la campanya, perquè la institució deixés de contractar o subvencionar-les, en el cas que ho fes, ja que els descomptes als militants del PP “estan finançant indirectament a aquesta formació”. Una veu de pes en la política balear que s’ha manifestat clarament en contra de la Targeta PP Blava ha estat Pere *ampol. L’ex diputat, exconseller, exvicepresident i exsenador no ha estat molt d’acord amb la mesura presa pel PP per beneficiar als seus afiliats, i en un arravatament de passió econacionalista a través Twitter, el polític de Montuïri va demanar la llista dels comerços on es fan els descomptes “als peperos per no entrar-hi mai”. En un article del diari ARA, l’expolític considerava que aquesta mesura “és totalment antidemocràtica; tant, que la Fiscalia hauria d’actuar d’ofici i denunciar-la als tribunals perquè anul·lin la targeta”.

Les paraules abocades per Sampol a través de la xarxa social escalfaren l’ambient en el ple del Parlament en el qual es va debatre el tema, ja que el President Bauzà les va titllar de “dictatorials i pròpies d’una altra època”, ja que amb elles es deia al boicot dels establiments afins a l’oferta. A més d’aquesta resposta per part de José Ramón Bauzà, altres polítics del partit governant han donat la seva opinió, com per exemple l’ideòleg de la campanya, Miquel Vidal.

Segons el secretari general del PP balear, la qual cosa té l’oposició és enveja, i probablement en un futur trauran les seves targetes. Targeta vermella per al PSOE (en la seva línia) i targeta verda (no les milers que estan abandonades en un descampat) per a MES, suposem. En definitiva, una targeta que no dóna punts com la Travel ni descompta 3 cèntims per litre en les gasolineres. Però el que sí ha donat ha estat molts maldecaps al partit, que es pot arribar a plantejar la seva retirada si la targeta genera problemes als militants, tal com ha afirmat el secretari general.

Així doncs la polèmica ja està al carrer, estan a favor, o estan en contra de la targeta blava?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *