La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAB s’oposa a qualsevol espectacle que fereixi els animals

Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAB
Barcelona
 
 

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) s’oposa a qualsevol espectacle o activitat que fereixi els animals. Aquesta és la principal tesi defensada durant la primera taula rodona del IV Congrés sobre els drets dels Animals que avui i demà se celebra al Col·legi d’Advocats de Barcelona.

“Des de la Comissió de protecció dels drets dels animals considerem inacceptable la celebració en ple segle XXI d’esdeveniments on hi hagi  maltracte a animals, ja sigui en una festa tradicional amb toros o braus o en l’exercici d’una activitat, com per exemple el circ, on alguns animals no reuneixin les mínimes condicions per viure amb dignitat”, ha afirmat la diputada de la Junta de Govern responsable de la CPDA, Carmen Valenzuela.

RPCongresAnimals03042014

Durant aquesta primera jornada del Congrés, al marge de la realització de festes tradicionals tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, s’han abordat els beneficis del vincle animals/persones.  a conèixer els beneficis de la “socialització dels animals” i per això s’ha convidat a diferents responsables de projectes. Aquests han explicat con treballen conjuntament animals amb menors, discapacitats i gent gran per tal d’ajudar a aquestes persones a tenir millor qualitat de vida.

La IV edició del Congrés dels drets dels animals ha estat inaugurada aquesta tarda pel degà dels advocats de Barcelona, Oriol Rusca, qui ha destacat “el gran treball que ha fet la Comissió de protecció dels drets dels animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona per equiparar la normativa del nostre país a la d’altres països com Alemanya, on fa anys que el dret dels animals és un aspecte rellevant de la societat”.

La taula presidencial també ha comptat amb el comissionat de coordinació institucional de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Domingo; amb el director general de medi natural i biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Antoni Trasobares; amb el diputat delegat de Benestar Social, salut pública i consum de la Diputació de Barcelona; Josep Oliva; amb la diputada de la Junta de Govern responsable de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals, Carmen Valenzuela; i amb l’advocada i presidenta de la CPDA, Magda Oranich.

Divendres 4 d’abril
La segona jornada del Congrés servirà per abordar, d’una banda, el concepte d’animal i el seu tractament normatiu en les lleis, i de l’altra la responsabilitat civil i penal a l’activitat de la caça i el maltractament dels gossos. Cal tenir en compte, que en aquesta taula rodona s’exposarà la situació dels gossos de caça, on segons dades d’associacions d’animals, cada any prop de 50.000 exemplars són executats o penjats quan s’acaba la temporada de caça a Espanya. També s’abordarà de qui és la responsabilitat si en l’exercici d’aquesta activitat es maten animals protegits.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *