Els advocats de Vic i Manresa s’uneixen per poder presentar demandes de nul•litat matrimonial als tribunals eclesiàstics

Col·legi d’Advocats de Vic i Col·legi d’Advocats de Manresa
Vic
 
 

Ahir, dijous 9 d’abril, a les 19.30h. a la Sala Sínodes del Palau Episcopal de Vic es va celebrar l’acte de cloenda i entrega de diplomes del curs matrimonial de dret canònic. En aquest acte es va fer lliurament dels diplomes d’aptitud del curs de dret matrimonial canònic, que habilita els advocats i les advocades a actuar en un Tribunal Eclesiàstic.

L’Acte, presidit pel Bisbe de Vic, Mns. Romà Casanova i Casanova va comptar amb la presència del degà del Col·legi d’Advocats de Vic, el Sr. Antoni Molas i Casas; el degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, el Sr. Abel Pié Lacueva i del Vicari Judicial del Bisbat de Vic, Mn. Francesc Chía i Segura.

curs dret canònic II

En l’acte, el Degà del Col·legi d’advocats de Vic, Sr. Antoni Molas va recordar que aquest curs es va promoure dins una col·laboració entre els dos col·legis d’advocats que aposten per una formació contínua dels lletrats de Manresa i Vic. Una formació que ja es va iniciar en el seu dia en els cursos de mediació i ara amb el de dret canònic.

Per part del Degà del Col·legi d’advocats de Manresa, Sr. Abel Pié, va destacar que era la primera vegada que es feia un curs de dret canònic, que permetria als advocats de Vic i Manresa poder donar servei als ciutadans en procediments de nul·litats matrimonials.

En els parlaments, el Vicari judicial del Bisbat, Mn. Francesc Chía va agrair els alumnes l’esforç, dedicació i interès que havien mostrat, felicitant-los per haver superat l’examen final.

L’acte el va concloure el Bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, qui va elogiar la figura dels advocats i la tasca que fan. Va recordar que els advocats han d’estar a disposició dels seus clients, i que en els procediments canònics, han de defensar únicament les causes que siguin objectivament defensables.

El curs que s’ha impartit a les Seus dels Col·legis d’Advocats de Vic i Manresa, es va iniciar el 16 d’octubre de 2013 i va finalitzar el passat 12 de març, els advocats inscrits han superat una prova habilitadora que els permet actuar en els Tribunals eclesiàstics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *