L’ICAB denuncia que els ciutadans paguin la resintonització dels canals de TDT

Col·legi d’Advocats de Barcelona
Barcelona


‘La Plataforma Ciudadana contra el Fraude en las Telecomunicaciones’ s’ha presentat avui a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283). L’acte, presidit pel degà dels advocats de Barcelona, Oriol Rusca, ha comptat amb la participació del director de ‘La Plataforma Ciudadana contra el Fraude en las Telecomunicaciones’, Francisco Garrobo i de l’advocat que coordina totes les accions jurídiques d’aquesta nova plataforma, Josep Jover.

Garrobo ha explicat que “la plataforma ha nascut precisament avui, 6 de maig de 2014, arran de la “mort” dels canals de TV Xplora, Nitro, laSexta3, Nueve, La Siete i els antics canals on emitien AXN, Marca TV, Intereconomía TV i MTV España perquè considerem que  aquest fet suposa un atac als ciutadans en l’accés a la informació gratuïta”. Per aquest motiu, el director de la ‘Plataforma ciutadana contra el Fraude en las Telecomunicaciones” ha assegurat que “el Govern hauria d’indemnitzar els ciutadans de manera proporcional al número de canals i múltiplex que han desaparegut, però també perquè com a conseqüència d’un error del Govern tots els ciutadans que usin una antena col·lectiva hauran de tornar a sintonitzar la TDT abans de finalitzar l’any per poder veure molts canals de televisió com TV3, canal 33, 324, Tele 5, La Sexta, TVE entre d’altres”. Aquesta situació afectarà la visualització d’aquestes cadenes a Barcelona, però no dels canals locals atès que aquests emeten amb freqüències.

Davant aquesta situació, el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, ha dit que “a causa de les taxes judicials molts ciutadans o inclús comunitats de veïns a títol personal i individual no podran reclamar els seus drets davant l’Administració per reclamar els seus drets”. Per aquest motiu, ha lamentat que “un cop més el Govern estableix mesures que van en contra dels interessos de les persones, i ha posat com a exemple la normativa que estableix la possibilitat que s’expropiïn terrats comunitaris per instal·lar antenes de telefonia mòbil.  Rusca també ha agraït la confiança per fer la presentació d’aquesta nova iniciativa a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona i ha desitjat “èxit” a La Plataforma Ciudadana contra el Fraude en las Telecomunicaciones’.

Per la seva part, l’advocat Josep Jover ha explicat que malgrat la Unió Europea ha establert que s’han de deixar lliures els canals del 60 al 69 (UHF) per a la tecnologia 4G, la realitat és que el Govern espanyol ha venut ja els canals del 50 al 61(UHF), de manera que amb els guanys percebuts pel divident digital aconseguit en la subhasta a les operadores mòbils el Govern espanyol podria assumir el cost de tornar a resintonitzar la TDT, que s’estima en uns 100 euros mínim per habitatge. Per aquest motiu, el director de ‘La Plataforma Ciudadana contra el Fraude en las Telecomunicaciones’ ha exposat que “ja que els ciutadans van haver de pagar una primera antenizatció, i que la nova que s’haurà de fer de manera forçosa i a més dins un context de crisi econòmica, des de la Plataforma volem aconseguir el màxim suport de persones i de comunitats de veïns per presentar una demanda col·lectiva i reclamar els drets dels ciutadans davant el que consideren un error aliè a la ciutadania i que per tant, no hem d’assumir”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *