“Quines són les claus per a ser un advocat solidari?” curs org. per la UPF i la Fundació Fernando Pombo

Consell de l’Advocacia Espanyola.
Madrid.
 

Els futurs advocats tindran la capacitat de transformar la societat en la qual viuen a través del suport als més desfavorits perquè comprenguin millor els seus drets i ajudar-los a accedir a la justícia. Aquest és l’esperit que ha portat a la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra i a la Fundació Fernando Pombo ha organitzar el curs: “L’advocacia solidària. La responsabilitat social de l’advocacia”. Amb aquest curs, ambdues entitats pretenen introduir als alumnes de Dret en les activitats, continguts i pràctiques de la responsabilitat social de l’advocacia (RSA).

La directora de la Fundació Fernando Pombo, Carmen Pombo, ens explica com es desenvoluparà el curs: «Està compost de tres classes presencials més un treball de recerca bàsic a realitzar pels alumnes. Quant a la matèries objecte d’estudi, el curs es distribueix en els següents mòduls: El tercer sector i la responsabilitat social; El sistema d’orientació i assistència jurídica a Espanya; La deontologia professional; El dret de defensa; La responsabilitat de l’advocacia; i El rol de l’advocacia en el compliment dels drets fonamentals».

El curs donarà començament divendres que ve 9 de maig en horari de 15.30h a 20h, en la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Les altres dues sessions presencials se celebraran el 23 i 30 de maig.

En paraules de Josep Maria Vilajosana, degà de la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra, «Aquest curs suposa una bona oportunitat perquè els nostres estudiants entrin en contacte amb el compromís social que haurien d’adquirir els advocats. Aspecte aquest que sovint brilla per la seva absència en els Planes d’Estudi de les Facultats de Dret».

El curs serà impartit per professionals del món de l’advocacia, la responsabilitat social i els drets humans. És gratuït i està dirigit a estudiants del Grau de Dret i del doble Grau de Dret i Economia i Administració d’empreses de la Universitat Pompeu Fabra. S’atorgaran 2 crèdits de lliure configuració a aquells alumnes que completin el curs adequadament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *