El Col•legi d’Advocats de Reus demana la retirada de les taxes judicials aprovades per la Generalitat

Col·legi d’Advocats de Reus
Reus
 

El Col·legi d’Advocats de Reus, com a conseqüència de la nota de premsa publicada ahir pel Tribunal Constitucional per la que s’informa de la sentència per la qual  es declaren constitucionals les taxes aprovades per la Generalitat de Catalunya,  ha manifestat que:

1.- Tota taxa és un impediment per a l’exercici de la tutela judicial efectiva establert en l’article 24 de la Constitució, l’accés a la Justícia ha de ser gratuït per a tots els ciutadans.

2.- Amb la sentència dictada pel Tribunal Constitucional, els catalans haurien de pagar dues taxes per accedir a l’Administració de Justícia, l’estatal i la de la Generalitat de Catalunya, el que fa més greu encara la vulneració del dret fonamental a la tutela judicial efectiva i que està provocant en aquests moments, com ha reconegut el Ministeri de Justícia, una disminució important del nombre de procediments i que es veurà agreujada  amb l’aplicació ara de la taxa de la Generalitat de Catalunya.

3.- Per això demanen a la Generalitat de Catalunya, que als efectes d’impedir una doble imposició i els greus perjudicis que aquesta comporta,  procedeixi a la derogació de la taxa judicial  i instem novament al govern de l’Estat perquè retiri la llei de taxes que en major mesura està impedint l’accés a la justícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *