Els procuradors catalans també demanen a la Generalitat que no apliqui la taxa judicial catalana

Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya.
Barcelona

El Consell de Col•legis de Procuradors de Catalunya també considera que la taxa judicial estatal és desmesurada i que l’aplicació per part de la Generalitat de la taxa judicial catalana perjudicaria encara més l’accés a la tutela judicial efectiva dels catalans, que haurien de pagar més que els ciutadans de la resta de l’estat.  

Davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que avala el cobrament de taxes judicials per la Generalitat i que rebutja d’aquesta manera el recurs que el govern espanyol va presentar contra aquestes, el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya considera el següent:

Tenint en compte que encara no s’ha fet públic el text de la sentència del TC, els procuradors catalans demanem prudència a la Generalitat en l’aplicació de la taxa judicial catalana, ja que aquesta se sumaria a una taxa judicial estatal que ja és excessiva i desproporcionada. Es produiria així una doble imposició sobre un mateix fet imposable que perjudicaria clarament les empreses catalanes i els ciutadans catalans. Aquests veurien obstaculitzat encara més l’accés a la Justícia, ja que haurien de pagar més que a la resta de l’Estat per un servei públic d’idèntiques característiques.

Per tot això, els procuradors catalans demanem a la Generalitat que no torni a aplicar aquesta taxa judicial catalana, almenys fins que el TC es manifesti sobre la possible inconstitucionalitat de la taxa judicial estatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *