L’ICAB i altres operadors jurídics protesten contra les darreres reformes legislatives

Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) juntament amb l’Associació catalana de professionals d’Estrangeria (ACPE) i d’altres associacions i sindicats del sector jurídic mostraran la seva preocupació i rebuig a la política del Govern en l’àmbit de la Justícia, que ha fet entrar en risc el servei públic de la Justícia i la defensa dels drets dels ciutadans. Serà en el marc d’una jornada amb diferents actes que tindran lloc el dimecres, 14 de maig, a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283).

Així doncs, i coincidint amb la finalització, el 13 de maig, de la possibilitat de presentar esmenes a l’articulat del projecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta, davant el Congrés dels Diputats, el dimecres 14 de maig, a les 11.30h, el degà de l’ICAB, Oriol Rusca, presentarà i llegirà el manifest “La justícia està en joc”.

Sota aquest manifest, l’ICAB encapçalat pel degà, Oriol Rusca, i els altres operadors jurídics alertaran sobre el risc que pateix la justícia arran de l’entrada en vigor de la llei de taxes judicials, i de les darreres modificacions legislatives, com la llei orgànica del poder judicial, l’avantprojecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta i la futura llei de seguretat ciutadana.

Igualment entre les 10 i les 14 h al Pati de Columnes del Col·legi d’Advocats de Barcelona serà l’escenari on advocats i advocades voluntaris prestaran el Servei d’Orientació Jurídica-SOJ i donaran resposta jurídica a les preguntes que adrecin els ciutadans i ciutadanes que s’acostin a la seu dels advocats a Barcelona. El degà dels advocats de Barcelona també estarà present en les taules d’assessorament. Mentre el govern tanca les portes a la justícia, l’ICAB obre les seves portes a la ciutadania.

Aquests actes s’emmarquen dins la Campanya “Ningú no farà més per tu!” que el Col·legi d’Advocats de Barcelona va impulsar per denunciar els aspectes més lesius de l’avantprojecte de Llei de d’Assistència Jurídica Gratuïta, que queden molt lluny de la millora que ha de presidir la modificació d’un servei públic essencial per als ciutadans com és el Servei del Torn d’Ofici i  la Justícia Gratuïta. Aquesta iniciativa també vol reivindicar que es valori la tasca dels companys i companyes que presten el Servei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *