Mercè Pigem i la Sala de Govern del TSJC, guanyadors dels Premis Procura 2014

Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona
Barcelona
 
 

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) celebra per segon any consecutiu els Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment a aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i que han ajudat a potenciar la figura del procurador. Els dos guanyadors d’aquesta edició són Mercè Pigem, que rebrà el Premi Procura – Trajectòria Professional, i la Sala de Govern del TSJC, que rebrà el Premi Procura – Anual. Els guardons es lliuraran en el decurs del sopar que tindrà lloc el proper divendres 13 de juny, al Reial Club de Polo de Barcelona, en el marc dels actes de celebració de Sant Iu, patró dels procuradors.

El jurat dels premis, conformat per la Junta de Govern de l’ICPB, considera que Mercè Pigem (Lleida, 1954) mereix el guardó pel seu “treball incansable a favor d’una justícia socialment més justa i a l’hora més eficaç”, en els seus càrrecs com a vocal del Consejo General del Poder Judicial i diputada del Congrés de la VII, VIII, IX i X legislatura. Durant la seva etapa a la cambra de representació parlamentària, d’advocada  sempre va estar relacionada amb la Comissió de Justícia, i va ser ponent de les principals lleis que durant aquest període van condicionar la professió del procurador dels tribunals. “La seva proximitat amb el món real i la seva visió pràctica de la tasca parlamentària la van transformar en una personalitat extraordinàriament útil per a totes les professions jurídiques, que sempre van trobar en ella el perfecte interlocutor per fer arribar les seves inquietuds al poder legislatiu”.

Pel que fa a la Sala de Govern del TSJC, s’ha volgut premiar la seva aposta per la modernització de la justícia, el seu compromís per l’obtenció d’una bona justícia, i la seva defensa de la figura del procurador. En el decurs dels darrers anys, el Col·legi de Procuradors de Barcelona ha fet una clara aposta per la modernització de la professió, i la posada en marxa de projectes com la presentació telemàtica de demandes civils o el funcionament de la plataforma E-Transnet no hagués estat possible sense la total predisposició i col·laboració de la Sala de Govern del TSJC. A més a més, el jurat ha considerat que, en un context en què es qüestiona la compatibilitat de l’exercici de la procura amb l’advocacia, la Sala de Govern ha reconegut públicament a través del seu president, Miguel Ángel Gimeno Jubero, “el necessari exercici de la procura de forma separada de la d’altres professions i la necessitat de que en un futur immediat aquest col·lectiu assumeixi noves competències amb l’objectiu d’aconseguir una justícia cada vegada més àgil i eficaç”.

Els guanyadors dels Premis Procura 2014 han estat triats a partir dels candidats suggerits pels membres de l’ICPB. Concretament, al Premi Procura – Trajectòria Professional poden optar-hi anualment les persones físiques que han dedicat gran part de la seva vida a l’exercici de les diferents professions jurídiques conegudes dins de l’àmbit de la Unió Europea i que han destacat tant pels seus reconeguts mèrits tècnics, professionals o acadèmics, com per la seva qualitat humana. Pel que fa al Premi Procura – Anual, hi opten tant les persones físiques com jurídiques que en el decurs de l’imminent any anterior a la concessió del premi han destacat per la decisió i desenvolupament d’una acció i/o projecte que suposi una millora en el servei públic de la Justícia i, tanmateix, en la projecció i relació del procurador amb els tribunals, els diferents operadors jurídics i la societat. A l’edició del 2013, els guanyadors dels Premis Procura van ser Martín Rodríguez Sol (Premi Procura – Trajectòria Professional) i Pilar Fernández Bozal (Premi Procura – Anual).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *