L’ICAB defensa una justícia gratuïta de proximitat i reivindica el reconeixement de l’advocat d’ofici

Col·legi d’Advocats de Barcelona
Barcelona

 

Amb motiu del ‘Dia de la justícia gratuïta’, el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha realitzat diferents actes reivindicatius per defensar un servei de justícia gratuïta pròxima i de qualitat i per reclamar un reconeixement real a tots els nivells de la figura i tasca de l’advocat d’ofici.

Amb la lectura del manifest “És el teu torn, defensa’l”, el degà dels advocats de Barcelona, Oriol Rusca, així com la resta de diputats de la Junta de Govern d’aquesta corporació i els advocats del Torn d’Ofici ratifiquen el compromís històric de l’advocacia amb la Justícia gratuïta. Però alhora també es reivindica -precisament perquè són els professionals que millor coneixen el seu funcionament i les seves mancances- que la futura reforma de la Llei de Justícia Gratuïta garanteixi una justícia gratuïta de proximitat i qualitat i que la llei vagi acompanyada d’una dotació econòmica que estableixi els recursos necessaris per disposar de la infraestructura i dels mitjans materials i econòmics necessaris per garantir el dret a la tutela judicial efectiva.

DiaJusticiaGratuita2_14072014

Amb motiu del “Dia de la Justícia Gratuïta”, l’advocacia reivindica -d’acord amb la responsabilitat i compromís social que prestem-, el reconeixement a tots els nivells de la figura i tasca que prestem els advocats i les advocades adscrits al Torn d’Ofici, dels quals més de 3.400 són col·legiats del Col·legi d’Advocats de Barcelona”, ha afirmat Rusca. I ha afegit: “És inacceptable que els advocats hagin de suportar el cost del torn d’ofici, un servei  que es presta tots els dies de l’any les 24h del dia per garantir el dret a la tutela judicial efectiva. Tampoc podem acceptar que els advocats i les advocades cobrin en certs casos a dos euros l’hora com està passant”.

El degà dels advocats de Barcelona ha volgut recordar que des del mes de gener fins al maig del 2014 s’han realitzat més de 21.100 designes als advocats del torn d’Ofici de Barcelona, el que suposa una mitja de més de 4.000 actuacions al mes fetes per advocats.  Per això, Rusca ha volgut reclamartant a les Administracions com a la ciutadania el reconeixement social i moral a la feina ben feta i  a l’esforç realitzat per l’advocacia”·

El Col·legi d’Advocats de Barcelona també ha volgut retre homenatge als advocats que presten serveis “pro bono”, és  a dir, que col·laboren voluntàriament, normalment en tasques relacionades en l’àmbit jurídic, en benefici de la ciutadania. Entre els serveis “pro bono”, cal destacar la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Barcelona amb l’Institut Català d’Oncologia. En representació de tots aquests lletrats i lletrades,  l’advocat Jose Antonio Martínez Martínez ha expressat el seu agraïment a la corporació per aquest reconeixement. L’ICAB també ha fet una distinció a Jutges per la Democràcia, que ha estat representada per Joan Francesc Uria en l’acte institucional que ha tingut lloc aquest matí.

Com ja és tradició, el Col·legi d’Advocats de Barcelona obre les seves portes el Dia de la Justícia gratuïta, de 10 a 14h, per tal que els ciutadans puguin fer les consultes jurídiques als advocats i advocades que de forma voluntària participen en el Servei d’Orientació Jurídica que expressament s’ha muntat al Palauet Casades, seu de l’ICAB. Les consultes es poden fer sobre els àmbits civil,  laboral, estrangeria, i penal.

Podeu llegir el manifest aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *