Moviment GAJ guanya les eleccions a la renovació parcial del comitè executiu del GAJ Barcelona

Redacció.

El passat dimarts 15 de juliol el Grup d’Advocats Joves (GAJ) de Barcelona es va enfrontar a la renovació parcial del seu Comitè Executiu. La candidatura que es va proclamar guanyadora va ser la liderada per l’advocat Juan Irala Tihista (Moviment GAJ), que es va imposar per 262 vots contra 56. Les eleccions, però, només optaven a la renovació de 9 vocals del Comitè Executiu, així a més d’Irala els futurs vocals de l’executiva del GAJ de Barcelona seran Lluís Albert Félez Batalla, Anna Grau Mate, Pol Olivet Rivera, Tiziana di Ciommo, Alicia Garbayo Hermoso, Xavier Mier Giralt, Victòria Florencio Vidal i Paula Yebra Gago.

Candidatura Moviment GAJ 2014.
Candidatura Moviment GAJ 2014.

El programa electoral del Moviment GAJ.

1.- Drets laborals: Realitzarem tota mena de mesures per tal que els operadors jurídics barcelonins, autonòmics i estatals assumeixin com a propi i apliquin el DECÀLEG de drets laborals i professionals dels joves advocats. Prou d’abusos! Prou de patir per haver de sortir a fer un curs o per voler tenir un fill.

2.- torn d’ofici: Demanarem a l’ICAB facilitats per als joves en l’exercici professional emmarcat dins del torn d’ofici i de la justícia gratuïta. Serem crítics i mantindrem reunions amb el Conseller de Justícia i el Ministeri de Justícia per aplicar mesures que ens ajudin.

3.- Solidaritat: Molts companys tenen problemes econòmics per trobar-se a l’atur, per no poder pagar lloguers o hipoteques o haver d’acomiadar personal. Aquests companys seran la nostra prioritat per evitar que surtin del mercat laboral, igual que tots voldríem ser ajudats en un mal pas.

4.- Formació: seguint la gran feina realitzada, ens comprometem a seguir i a millorar la formació gratuïta, de qualitat i propera pels joves advocats. Ja sigui com a estudiants o com a formadors. L’accés a aquesta formació ha d’esdevenir universal.

5.- Tecnologia: lluitarem perquè l’ICAB faci universals els seus serveis mitjançant la tecnologia. Exigirem que la formació sempre pugui ser accessible mitjançant internet. Demanarem que hi hagi més tràmits que puguem fer a distància.

6.- Altres professions: sense oblidar el networking amb companys advocats barcelonins, catalans, espanyols o europeus, organitzarem trobades periòdiques amb 2 altres professionals, ja sigui per a que esdevinguin clients o per a que ens auxiliïn en pericials.

7.- Joves a l’ICAB: Demanarem al Degà que totes les comissions, seccions i departaments de l’ICAB donin facilitats per als joves en la seva formació i en la resta d’activitats.

8.- Nova normativa: Seguirem treballant per modificar els projectes i normes ja vigents que perjudiquen a l’advocacia, i els joves en especial. Dedicarem tantes hores com calgui a esmenar textos i a reunir-nos amb el poder legislatiu i executiu perquè ens escolti. Contra les taxes! Contra la reforma de la Justícia Gratuïta! Contra la creació dels Tribunals provincials! Contra la Llei de Serveis Professionals! Som garants del poder judicial i de la Justícia i exigim aquesta dignitat.

9.- Internacionalització: ens comprometem a mantenir els curs anual de l’ILEC a preu per sota de mercat per facilitar l’accés als joves. Oferirem stages a l’extranger de diverses durades i assequibles a advocats de tot tipus. Tenim els contactes per fer-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *