L’ICAB crea un dels primers torns d’ofici específic en matèria hipotecària

Redacció.

 

L’augment de procediments d’execució hipotecària canalitzats a través del torn d’ofici ha induït a que el Col·legi d’Advocats de Barcelona creés un Torn d’Ofici específic en matèria hipotecaria. “Conscients d’aquesta problemàtica i de la importància que té l’advocat per als ciutadans que es veuen immersos en un procediment d’execució hipotecària o de clàusules abusives, s’ha creat aquest servei específic dins el torn ofici de l’ICAB. Aquest serveix garanteix que el lletrat designat estigui especialitzat en aquesta matèria”, afirma el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca.

Els advocats de l’ICAB que es vulguin inscriure per poder atendre aquests procediments hauran de formar part de l’àrea general de Dret Civil. També es demanarà als lletrats haver cursat prèviament a l’adscripció a aquest servei específic un curs de formació especialitzat en matèria hipotecària.

Antecedents

L’experiència de l’ICAB en l’àmbit del Servei d’Intermediació Hipotecària (SIDH), que es presta mitjançant conveni amb la Diputació de Barcelona, ha evidenciat que la qüestió dels procediments relacionats amb els contractes de préstec hipotecari  i sobre l’habitatge habitual ha tingut un creixement sostingut, ja que aquest servei ha tingut un important creixement des de que l’any 2012 es va implementar com a prova pilot. De fet s’han obert gairebé una desena de SIDH en tot el territori català.

D’altra banda, des de la Comissió de Normativa del Col·legi d’Advocats de Barcelona s’han fet estudis de la normativa vigent per tal d’abordar propostes que ajudessin a pal·liar el drama de les execucions hipotecàries i els desnonaments al nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *