La violació múltiple que va deixar de ser-ho

Per Anna Jiménez
Barcelona

Parlar de la Feria de Màlaga de 2014 és parlar de la violació múltiple que va deixar de ser-ho. En efecte, una noia de 20 anys va denunciar haver estat agredida sexualment per cinc joves – dos d’ells menors d’edat, però dels qui no en parlarem perquè el procés segueix un curs diferent – que després d’ésser arrestats van ser posats en llibertat perquè la jutgessa va considerar que, de les imatges i fotografies que els nois havien fet durant els successos, dels testimonis de víctima i agressors i dels informes pericials, no hi havia indicis de criminalitat. En conseqüència, va decretar l’arxiu provisional de la causa; arxiu que va passar a ser definitiu per la inactivitat de les parts, que no van recórrer el que la jutgessa dictaminava.

Ara, el Fiscal ha sol·licitat al Jutjat d’Instrucció número 2 de Málaga que es dedueixi testimoni a la jove per denúncia falsa, ja que abans de decretar l’arxiu hauria reconegut a la jutgessa que els fets inicialment denunciats al cos policial no serien certs.

Se l’imputaria l’autoria de 5 delictes de denúncia falsa, tipificada als articles 456 i 457 del Codi Penal, ubicats dins del títol relatiu als delictes contra l’Administració de Justícia. És un delicte que castiga als qui “con conocimiento de su falsedad o temerario desprecio hacia la verdad, imputaren a alguna persona hechos que, de ser ciertos, constituirían infracción penal, si esta imputación se hiciera ante funcionario judicial o administrativo que tenga el deber de proceder a su averiguación” (art 456, primer paràgraf).

El requisit de persiguibilitat demana que hagi recaigut “sentencia firme o auto también firme, de sobreseimiento o archivo del Juez o Tribunal que haya conocido de la infracción imputada” (art 456, segon paràgraf), quelcom que, com hem assenyalat amb anterioritat, succeeix al cas.

En resum, la jove passaria de ser víctima a ser imputada.

Font: www.que.es
Font: www.que.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *