El Departament de Justícia i l’advocacia catalana aposten per impulsar la mediació

Redacció.
Barcelona.
 

El conseller de Justícia, Germà Gordó, van signat ahir un conveni de col·laboració amb els degans dels catorze col·legis d’advocats de Catalunya per a l’impuls de la mediació com a mètode de resolució de conflictes civils i familiars, amb l’objectiu d’evitar l’obertura de processos judicials contenciosos, posar fi als ja iniciats o reduir-ne l’abast. L’acord signat ahir renova els convenis de col·laboració subscrits l’any 2002 per a la gestió dels serveis d’orientació mediadora (SOM) que actuen dins dels serveis d’orientació jurídica (SOJ) dels col·legis d’advocats.

Des de cadascun dels serveis SOM s’informa els ciutadans dels avantatges de la mediació com a eina de resolució de conflictes i, si hi estan interessats i compleixen els requisits, els casos es deriven al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, que els designa el mediador més proper del seu partit judicial.

L’acord signat ahir per l’advocacia catalana i el Departament de Justícia de Catalunya, no és ni de lluny el primer al qual s’arriba per part de Justícia i institucions jurídiques de la societat catalana. El passat 18 de març, el president del Consell dels Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López Chocarro, i el conseller de Justícia, Germà Gordó,  van signat un acord de col·laboració per a l’establiment del marc d’actuació que ha de regir la prestació d’assistència jurídica gratuïta per al 2014, que preveía que el Departament de Justícia destini enguany una subvenció de 5,9 milions d’euros a finançar les actuacions de representació dels procuradors segons els mòduls de compensació econòmica, els quals mantenen els imports de l’any passat, i també a finançar la despesa de gestió col·legial.

Per altre banda, el passat 10 de març, el conseller de Justícia, Germà Gordó també va firmar un acord de col·laboració amb el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, per a la creació de punts d’orientació jurídica municipals. El Conveni tenia com a objectiu establir punts d’orientació jurídica municipals destinats als usuaris dels diferents municipis de la demarcació de Barcelona, per atendre consultes derivades de la situació de crisi o relatives als compliments contractuals i a les hipoteques d’habitatge, així com per prestar serveis d’atenció a la dona, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *