El Col·legi d’Advocats de Barcelona ha presentat l’obra ‘L’advocacia de Barcelona: diàleg amb la història’

Redacció.
Barcelona.

 

Ahir a la tarda membres de l’advocacia barcelonina, ex-degans i ex-membres de les darreres juntes del Col·legi d’Advocats de Barcelona i professorat i acadèmics de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona es van reunir a la casa de l’advocacia de barcelona per a la presentación del llibre institucional “L’advocacia de Barcelona: diàleg amb la història”, editat per Sàpiens publicacions.

L’obra respon a preguntes com: Quan i com va néixer el Col·legi d’Advocats de Barcelona? En quines circumstàncies? Qui en van ser els impulsors? Qui són les persones que amb el pas dels anys han format part de la professió d’advocat?

Però, a més, posa en valor la presència activa del Col·legi en els fets més rellevants dels darrers dos segles així com la participació en aquests per part de l’advocacia. El llibre també permet entendre la singularitat d’una professió que, amb el pas dels anys, s’ha anat adaptant als moments que li ha tocat viure.

‘L’advocacia de Barcelona: diàleg amb la història” neix com a resultat de la investigació encarregada pel Col·legi d’Advocats de Barcelona a  l’equip de recerca de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), encapçalat per Tomàs de Montagut i amb Elena Roselló.

PresentacioLlibreInstitucionalICAB25092014

El llibre ha sigut presentat pel degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, que en el seu discurs va fer memòria al degà Antoni Plasència que ens va deixar fa pocs mesos. Seguidament, ha exposat com “aquest llibre és un exemple perfecte per deixar constància que el Col·legi d’Advocats de Barcelona mai ha sigut una institució neutral, sempre s’ha pronunciat en la defensa dels ciutadans. Tal com fa ara, el Col·legi ha vingut actuant en aquest sentit centenàriament”.

En el seu torn de paraula, Jordi Creus, director General de Sàpiens Publicacions, ha constatat que “des de Sàpiens ha sigut tot un plaer col·laborar amb el Col·legi per publicar un llibre com el present, un llibre que perdurarà en el temps”.

Elena Roselló, professora d’Història del Dret i les Institucions de la Universitat Pompeu Fabra, va recalcar que “la història de l’advocacia és una història dins la història. El Col·legi d’Advocats de Barcelona és representatiu de l’advocacia com a institució, però, també, és representatiu no només de les causes celebres sinó del treball i la defensa dels ciutadans per part dels advocats en el dia a dia de la professió.”

Finalment, Tomàs de Montagut, catedràtic d’Història del Dret i les Institucions de la Universitat Pompeu Fabra i director de l’equip de recerca i autor del pròleg del llibre, ha afegit unes paraules sobre la concepció que té la ciutadania dels advocats, on antigament se’ls considerava com les muralles de la ciutat, els advocats eren els defensors de la ciutadania a través de la raó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *