L’ICAB denuncia l’ofensiva penal contra el dret de vaga

Redacció.
Barcelona.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) s’ha sumat a la campanya per denunciar l’ofensiva penal contra el dret de vaga, denominada #VAGAnoésdelicte, impulsat per CCOO i UGT a nivell Estatal. L’objectiu d’aquesta campanya és defensar el dret de vaga i que el seu exercici no és un delicte,  ja que en aquest moments entre persones que ja tenen condemna i imputats sumen més de 125 anys de presó, per incidents produïts en l’exercici del dret de vaga i la utilització de l’article 315.3 del Codi Penal.

Dins el marc d’aquesta campanya, es va celebrar el dia 25 un debat al Col·legi d’Advocats de Barcelona, per tal de mostrar el compromís d’aquesta corporació en la defensa dels drets civils i socials. En aquest acte hi han participat els dos secretaris generals dels sindicats CCOO i d’UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, així com José María Mena, exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’acte ha estat moderat pel diputat de la Junta de Govern de l’ICAB, Vidal Masramón. També hi han assistit Eva Pous i Raventós i Mercè Claramunt, diputades de la Junta de Govern de l’ICAB.

Des del Col·legi d’Advocats de Barcelona es defensa el dret a vaga, i per tant, que la vaga no és cap delicte. Els treballadors i les treballadores són persones que fan ús dels seus drets democràtics de vaga i de manifestació per tal d’intentar defensar els seus drets laborals i socials. L’ICAB també considera, però, que tota manifestació és legítima sempre i quan es faci de forma pacífica.

Des d’aquesta corporació ja es va criticar amb anterioritat l’avantprojecte de Llei Orgànica de seguretat ciutadana, perquè vulnera la llibertat d’expressió, de manifestació i de reunió de les persones i estableix com a infraccions administratives activitats pròpies del contingut essencial d’aquelles llibertats.  I representa un clar retrocés en els drets, llibertats reconeguts i aconseguits pel consens constitucional del 1978.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *