El Col•legi d’Advocats de Barcelona organitza el III Congrés internacional d’arbitratge

Redacció.
Barcelona.

 

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) organitza del 16 al 18 d’octubre el tercer Congrés Internacional d’Arbitratge. Sota el títol ‘Back to the future – Part Three: Evidence in international arbitration: culture clash and generally accepted practices’, es reunirà als millors experts en la matèria procedents de països com França, Suïssa, Estocolm, Espanya, Estats Units, entre d’altres.

L’objectiu és analitzar la prova pericial i els dictàmens jurídics vinculats a l’arbitratge; així com la producció documental, la conducció del procediment i la declaració dels testimonis per tal de veure quines són les pràctiques habituals en cada país i si hi ha “xoc cultural” en l’aplicació de l’arbitratge. Amb aquesta tercera edició, el Congrés Internacional d’Arbitratge de l’ICAB és consolida i es configura com un referent per a tots els professionals d’aquest àmbit.

Podeu consultar el programa complet del ‘III Congrés internacional d’arbitratge’ a través del següent enllaç

Què és l’arbitratge?

L’arbitratge és un mètode alternatiu als tribunals en què les parts enfrontades decideixen encomanar a un tercer que faci d’àrbitre, per tal que trobi una solució a la divergència, i on es comprometen a complir la resolució que aquest dicti en forma de laude arbitral. Les parts oposades que prenen part en un arbitratge ho fan de manera lliure, expressa i voluntària. A l’arbitratge de dret, l’àrbitre és un advocat en exercici i arriba a la resolució del conflicte mitjançant raonaments jurídics, és a dir, aplicant la norma jurídica que correspongui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *