Abel Pié és escollit nou president del Consell de l’Advocacia Catalana

Redacció.

Ahir a la tarda a Tarragona va ser escollit Abel Pié, degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, com a nou president del Consell de l’Advocacia Catalana. Conjuntament amb Pié, Carles McCragh, degà del Col·legi d’Advocats de Girona ha sigut escollit com a vicepresident del Consell. El càrrec de president de l’advocacia catalana es renova anualment, encara que el de l’actual President, en Miquel Sàmper, finalitzava a finals d’any, ha decidit renunciar amb dos mesos d’antelació per encapçalar la candidatura de Convergència a l’alcaldia de Terrassa.

Elecció nou president advocacia catalana

Sobre el nou President

Abel Pié i Lacueva és advocat en actiu, president de la Comissió de Relacions amb l’Administració de Justícia del Consell, degà del Col·legi d’Advocats de Manresa des del 2009 i secretari de la Comissió de Noves Tecnologies del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE). Sobre els seus estudis, es va llicenciar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1995 i en Dret canònic per la Universitat Pontifícia de Salamanca l’any 2003.

Les primeres paraules de Pié com a President de l’Advocacia Catalana

El president del Consell, Abel Pié, ha anunciat que el nou ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’ha compromès a paralitzar la majoria de les reformes legislatives impulsades pel seu predecessor fins a reprendre el diàleg amb l’Advocacia. De fet, el diàleg amb l’Advocacia Catalana ja es va iniciar dijous de la setmana passada amb la rebuda, per part del ministre, de l’ex president i de l’actual president del Consell, Miquel Sàmper i Abel Pié, a la seu del ministeri de Justícia, on van tractar diversos temes. Pié destaca el tarannà ‘dialogant’ del nou ministre, que es va mostrar en tot moment molt receptiu i va manifestar una bona predisposició davant les propostes que li han fet arribar, com ara la de modificació de la llei de taxes judicials. Li vam posar com a exemple l’acord al qual hem arribat advocats, procuradors i administració de Justícia a Catalunya, que eximeix del pagament de la taxa judicial als ciutadans, als autònoms i a les petites empreses, ha explicat Pié. ‘D’aquesta manera quedaria assegurat l’accés la justícia per a tothom, ja que les taxes només les haurien de pagar les grans empreses que disposen de suficients recursos per fer-ho’, ha afegit el president del Consell. Catalá, que només de prendre possessió del càrrec va anunciar la seva intenció de modificar la llei de taxes, no descarta cap opció, però tampoc es mostra partidari de derogar la llei.

Abel Pié: ‘El nou ministre de Justícia s’ha compromès a paralitzar les reformes legislatives fins a reprendre el diàleg amb l’Advocacia’.

El que sí que ha quedat enterrat és l’avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial, que hagués suposat l’eliminació dels actuals partits judicials, els jutjats comarcals i els Jutjats de Pau, centralitzant els òrgans judicials a les capitals de província. Català també es va comprometre a revisar altres grans projectes legislatius com ara la Llei de Justícia Gratuïta o la Llei de Serveis Professionals, ‘que no tiraran endavant fins a arribar a acords amb l’Advocacia’, ha explicat Pié, quin inici de mandat ha coincidit pràcticament amb el canvi de ministre, ‘la qual cosa em fa pensar que començo amb bon peu’. El nou president ha anunciat que mantindrà les línies d’actuació del seu antecessor, Miquel Sàmper, que ha primat entre els seus projectes els relacionats amb la funció social de l’advocacia.

Abel Pié, nou president del Consell de l’Advocacia Catalana.
Abel Pié, nou president del Consell de l’Advocacia Catalana. Autor: Pere Rovira.

Les últimes paraules de Miquel Sàmper

Per la seva banda, el fins ahir president del Consell, Miquel Sàmper, ha valorat molt positivament el seu mandat, durant el qual s’ha consolidat el model de Oficines d’Intermediació Hipotecària per evitar desnonaments, s’han assentat les bases per a la creació d’un Torn d’Ofici específic per la Gent Gran i s’han signat convenis de col·laboració amb la taula del Tercer Sector per assessorar persones que es trobin en situacions de vulnerabilitat i d’exclusió social, entre moltes altres iniciatives dutes a terme al capdavant del Consell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *